Trufle czekoladowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 180. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, proszek kakaowy przetworzony w Holandii, obfity ciężki krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Brown Butter White Chocolate-Czekoladowe Ciasteczkowe Trufle, Matcha Chocolate Truffles - mała Księga czekolady wegańskiej wróżki, oraz Czekoladowo-Czekoladowe Ciasteczkowe Trufle dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać śmietanę w rondlu o grubym dnie 2-ćwiartkowym, aż bąbelki zaczną tworzyć się wokół krawędzi patelni. Upewnij się, że masz posiekane czekolady tak drobno, jak to możliwe, aby umożliwić jej stopić szybko i łatwo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Pokrojoną czekoladę umieścić w średniej wielkości misce do miksowania. Zrobić ganache, polewając około połowy gorącej śmietany na czekoladę i pozostawiając ją na 30 sekund, aby stopić czekoladę. Następnie powoli ubijać, aż będzie gładka i jednorodna. Nie dodawaj wszystkich gorącej śmietany do zimnej czekolady na raz; szok skrajnych temperatur spowodowałby oddzielenie się tłuszczu w czekoladzie. Gdy czekolada topi się, zobaczysz pewną elastyczność, jeśli nie ma oddzielania tłuszczu. Oznacza to, że czekolada nadal ma emulsję; cząsteczki tłuszczu nadal trzymają się razem. Jeśli ganache się oddzieli, traci swoją elastyczność, zapada się i staje się bardzo płynny. Używam ręcznego blendera zanurzeniowego, aby zapewnić gładki ganache i zachować emulsję czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Emulsje
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Miska Do Mieszania
Trzepaczka
3
Stopniowo dodawać pozostałą śmietanę i mieszać, aż cała gorąca śmietana zostanie włączona, a ganache będzie gładki i jednorodny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
4
Jeśli ganache się oddziela, jest bardzo łatwy do naprawienia. Wystarczy dodać niewielką ilość zimnej śmietany i dobrze ubić. To połączy ganache z powrotem. Ganache powinien być gruby, błyszczący i gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Dodaj pożądany aromat i wymieszać, aż w pełni włączone.
6
Wlać ganache na pokrytą folią blachę do pieczenia i równomiernie rozprowadzić gumową szpatułką. Przykryj ganache folią i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 4 godziny w temperaturze pokojowej. Zwykle robię ganache pod koniec dnia i pozwalam mu ostygnąć na noc. W miarę stygnięcia zagęści się i ustawi.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
Szpatułka
7
Gdy ganache ostygnie do konsystencji pasty do zębów, zeskrobaj go do woreczka z ciastem wyposażonego w gładką końcówkę o średnicy 1/2 cala. Nie mieszaj ganache, kiedy to robisz. Włączenie powietrza przez mieszanie spowoduje stwardnienie ganache. Rury o średnicy 1 cala kopce rozmieszczone 1 cal od siebie na pergaminie pokrytym blachą do pieczenia. Aby wyprasować kopce, przytrzymaj torebkę ciasta pod niewielkim kątem i pozwól końcówce dotknąć pergaminu, gdy zaczniesz wyprasować. Po uformowaniu Kopca, przestań ściskać i podnieś czubek prosto do góry, pozostawiając mały ogon na szczycie każdego Kopca. Możesz również użyć łyżki i upuścić małe kopce ganache na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce Bar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Torba Na Ciasto
8
Niech trufle twardnieją w temperaturze pokojowej przez kilka godzin (lub w lodówce przez 15 minut), aż będą wystarczająco twarde, aby toczyć się rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trufle
Rolka
9
Kiedy rzucam trufle, zwykle noszę rękawice chirurgiczne. Rękawice nie są obowiązkowe, ale jeśli ich nie używasz, upewnij się, że twoje ręce są bardzo czyste. Aby przetoczyć kopiec w kulę, umieść truflę między obiema dłońmi, lekko ściśnij i przetocz się między dłońmi. Trufle będą wyglądać ładniej, jeśli będą tak okrągłe, jak to możliwe. Kiedy wszystkie trufle są zwinięte w kulki, są gotowe do powlekania. Jeśli stały się zbyt miękkie, umieść je w lodówce na 1 do 2 godzin, aż będą wystarczająco twarde, aby zanurzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
Rolka
10
Możesz użyć widelca do zanurzania lub rąk, aby zanurzyć trufle w czekoladzie. Aby użyć widelca, Wrzuć truflę do miski z hartowaną czekoladą, a następnie wyciągnij ją widelcem do zanurzania. Przytrzymaj widelec nad miską przez kilka sekund, aby nadmiar czekolady kapał z powrotem do miski. Delikatnie zeskrobać dno widelca z boku miski, aby usunąć nadmiar czekolady i zwinąć zanurzoną truflę w pożądanym dekorowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Pasek Skórki Cytrynowej
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Umieścić na pergaminie pokrytym blachą do pieczenia. Jeśli używasz rąk, nalej czekoladę do dłoni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
12
Przetocz trufle w tej dłoni, aby całkowicie pokryć je czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Rolka
13
Na blasze do pieczenia ułożyć obrane trufle. Powtórz dla pozostałych trufli. Ta metoda jest bardzo szybka, ale może być również bardzo niechlujna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trufle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
14
Gdy wszystkie trufle zostaną pokryte raz, powtórz procedurę oblewania. Jest to konieczne tylko wtedy, gdy dekorujesz trufle ręcznie, a nie widelcem. Trufle są zwykle bardziej równomiernie pokryte po zanurzeniu widelcem. Gdy tylko każda trufla uzyska drugą powłokę, natychmiast zwinąć ją w pożądany Dekor. Musisz to zrobić, zanim zestawy czekolady lub polewa nie przylgnie. Na tym etapie dobrze jest mieć przyjaciela pomoc, ponieważ trudno jest zanurzyć i toczyć w tym samym czasie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Pasek Skórki Cytrynowej
Rolka
15
Umieścić trufle na czystym pergaminem pokrytym blachą do pieczenia i pozostawić do Ustawienia, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trufle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
16
Trufle będą przechowywane do 2 tygodni w temperaturze pokojowej, gdy będą przechowywane w hermetycznym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trufle
17
Grzanie kokosa: Rozgrzej piekarnik do 204°C (400 ° f).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
18
Rozłóż kokosa na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
19
Wyjąć z piekarnika i wymieszać, aby cukier w kokosie nie spłonął. Powrót do piekarnika i tosty na złoty kolor, o 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Cukier
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
20
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Piekarnik
21
Grzanie orzechów: Rozgrzej piekarnik do 148°C (300 ° F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Tosty
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
22
Orzechy rozłożyć równomiernie na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika. Tosty przez około 30 minut, aż będą złociste. Będziesz w stanie powąchać orzechy, gdy będą gotowe. Dobrym testem jest złamanie nakrętki na pół i sprawdzenie, czy jest jasnobrązowa w środku. Opiekanie orzechów wydobywa ich naturalny smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Tosty
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
23
Wyjmij je z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na blasze do pieczenia na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Piekarnik
1
Jeśli zdecydujesz się rzucić trufle ręcznie, ważne jest, aby upewnić się, że ręce są zimne. Dobrą sztuczką jest zanurzenie rąk w lodowatej wodzie na kilka sekund, a następnie wysuszenie ich. Zrób to bezpośrednio przed zwinięciem trufli. Jeśli twoje dłonie są zbyt ciepłe, a trufle zaczynają się topić podczas ich toczenia, ponownie włóż ręce do lodowatej wody, osusz je i kontynuuj.