Tortilla z ziemniakami i Chorizo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ziemniaki i Tortillan Chorizo spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 216 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cebulę, jajka, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tortilla z Chorizo, Chorizo Tortilla Zapiekanka, oraz Tortillan Espanola z Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F.
Wlać 3 łyżki oliwy z oliwek do 12-calowej nieprzywierającej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu.
Dodać chorizo i smażyć przez 5 minut; dodać ziemniaki i cebulę i smażyć, aż cebula zacznie mięknąć, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień i przykryć patelnię; gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 10 protokół.
Zdjąć pokrywę, podnieść ogień, i gotować, aż ziemniaki są brązowe i chrupiące, o innym 5 protokół. W międzyczasie rozbij jajka do dużej miski, dodaj mleko, doprawij solą i pieprzem i ubijaj do spienienia.
Wlać mieszaninę jaj do patelni, potrząsając patelnią, aby równomiernie rozprowadzić jajka.
Umieścić patelnię do piekarnika i gotować, aż puffy i ustawić, O 12 do 15 protokół. Obrócić na deskę do krojenia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Wrzucić zieleninę z pozostałym olejem i sokiem z cytryny; doprawić solą i pieprzem.
Na wierzchu tortilli ułożyć zieleninę, pokroić w cienkie kliny i podawać.