Tortelloni
Tortelloni wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 2,64 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 959 kalorii, 52g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka gałki muszkatołowej, oliwy z oliwek, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tortelloni di Fagioli: Tortelloni Nadziewane fasolą, Ricotta Tortelloni, oraz Oh! I Love You So, Tortelloni-o ' s podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 6 litrów wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
W misce wymieszać ricottę, natkę pietruszki, Parmigiano, gałkę muszkatołową i jajka do dokładnego wymieszania.
Makaron rozwałkować do najcieńszego ustawienia i pokroić w 6-calowe kwadraty.
Umieść 2 łyżki mieszanki ricotta na środku każdego kwadratu. Złóż przeciwległe rogi każdego kwadratu razem i mocno naciśnij, aby uszczelnić i utworzyć trójkąt. Połącz przeciwne punkty trójkąta, tworząc pierścień i mocno naciśnij, aby połączyć końce razem. Kontynuuj, aż wszystkie makarony będą gotowe. Upuść tortelloni do wrzącej wody i gotuj do miękkości, około 8 do 9 minut.
W międzyczasie roztop masło i szałwię razem w 12 do 14-calowej patelni saute na średnim ogniu, uważając, aby nie brązowieć.
Ugotowane tortelloni odcedzić i delikatnie wlać na patelnię z masłem i pozostałym serem i delikatnie wrzucić na średnie ciepło.
Umieścić w ciepłej misce i podawać natychmiast.
Zrób kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrób studnię w środku mąki i dodaj jajka, olej i dowolny inny smak, który wybierzesz. Używając widelca, ubijaj jajka, olej i aromaty i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni. Gdy rozszerzasz studnię, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto zbierze się po dodaniu 1/2 mąki. Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając przede wszystkim dłoni. Gdy masz spójną masę, wyjmij ciasto z deski i zeskrobaj resztki chrupiących kawałków. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 minuty. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając o odkurzeniu deski w razie potrzeby. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Uwaga: nie pomijaj ugniatania lub spoczynkowej części tego przepisu, są one niezbędne do lekkiego makaronu.