Tort Weselny Czekoladowo-Orzechowy
Czekoladowo-Orzechowy tort weselny może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 806 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Ślub. Mieszanka sody oczyszczonej, likier o smaku orzechów laskowych, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort weselny z białej czekolady i cytryny, Tort weselny pokryty fondantem z malinami i czekoladą, oraz Tort weselny pokryty fondantem z malinami i czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj 15-na-17-calową galaretkę z 1-calowymi bokami. Spód wyłożyć papierem pergaminowym lub woskowym; papier posmarować masłem. Odkurz patelnię mąką, wyciągając nadmiar.
W średniej misce przesiać mąkę z proszkiem kakaowym, sodą oczyszczoną i solą. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło na średniej prędkości, aż kremowy.
Dodać cukier i wanilię i ubić, aż będzie puszysta.
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Zeskrobać bok i dno miski. Przy niskiej prędkości ubijaj suche składniki w 3 partiach, na przemian z maślanką.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić powierzchnię.
Piec ciasto na środku piekarnika przez około 35 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Niech ciasto ostygnie całkowicie na patelni. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 2 godzin.
Rozgrzać czekoladę w kuchence mikrofalowej, aż prawie się roztopi.
Odstawić na 1 minutę, następnie mieszać, aż będzie gładka.
Ubij śmietanę i 2 łyżki likieru orzechowego. Przechowywać w lodówce nadzienie czekoladowe, mieszając od czasu do czasu, aż lekko twarde, o 2 godziny.
Uruchom końcówkę noża do parowania wokół boku ciasta. Ustaw duży arkusz ciastek lub deskę do krojenia na górze i odwróć.
Zdjąć patelnię i obrać papier z ciasta. Używając 6-calowej tektury falistej jako szablonu, Wytnij trzy 6-calowe okrągłe ciasto tak blisko siebie, jak to możliwe. Używając 4-calowego okrągłego kartonowego szablonu, Wytnij 2 rundy ciasta; używając 2-calowego szablonu, Wytnij 2 rundy z pozostałego ciasta.
Używając miksera elektrycznego, ubić nadzienie czekoladowe, aż lekko blednie i sztywne, około 1 minuty. Ustaw jedną 6-calową okrągłą tortownicę na 6 1/2 cala tekturowej okrągłej i lekko posmaruj likierem z orzechów laskowych.
Rozłóż 1/4 szklanki nadzienia czekoladowego na górze i przykryj kolejną 6-calową okrągłą tortownicą.
Posmaruj likierem z orzechów laskowych i rozprowadź kolejne 1/4 szklanki czekoladowego nadzienia na wierzchu. Przykryć ostatnią 6-calową okrągłą tortownicą; odstawić.
Ustaw jeden 4-calowy Okrągły tort na 4-calowym tekturowym szablonie i pędzel z likierem orzechowym.
Rozłóż na wierzchu 3 łyżki nadzienia czekoladowego i przykryj drugą 4-calową okrągłą tortownicą; odstaw na bok. Ustaw jeden 2-calowy okrągły placek na 2-calowym szablonie i posmaruj likierem orzechowym.
Rozłóż 2 łyżki nadzienia czekoladowego na wierzchu i przykryj drugą okrągłą tortownicą. Przechowywać w lodówce wszystkie 3 warstwy ciasta do dokładnie schłodzone, co najmniej 2 godziny.
Napełnij torebkę z ciastem wyposażoną w końcówkę Gwiazdy o średnicy 1/2 cala 1 filiżanką maślanego kremu waniliowego. Wrzuć do środka leniwej Zuzi małą porcję maślanego kremu i zakotwicz na nim 6-calowy tort. Wymieszaj krem z masłem wokół ciasta, aby wypełnić luki między warstwami. Za pomocą dużej szpatułki przesuniętej rozprowadzić bardzo cienką warstwę maślanego kremu na całym cieście. Ostrożnie podnieś ciasto z leniwej Susan i przechowywać w lodówce, aby ustawić lukier, o 10 protokół. Wypełnij między warstwami i zamrozić 4-calowe i 2-calowe ciasta warstwowe.
Powrót 6-calowe ciasto do leniwej Zuzi i mrozu z 1 szklanką maślanego. Uruchom dużą szpatułkę offsetową pod gorącą wodą, wytrzyj do sucha i użyj jej, aby rozprowadzić lukier z boku ciasta w gładkiej, równej warstwie. Włóż plastikową słomkę na środek ciasta i przyciąć słomkę równo z ciastem. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 2 godziny. Mróz 4-calowe ciasto z masłem. Włóż plastikową słomkę na środku, pozostawiając ją wystającą. Przechowywać w lodówce do firmy. Mróz 2-calowe ciasto warstwowe z kremem maślanym i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Przenieś 6-calowy tort na talerz ciasta. Wyśrodkuj 4-calowe ciasto na górze, używając słomy do manewrowania ciastem. Wykończenia słomy równo z tortem. Wyśrodkuj 2-calowe ciasto na górze. Napełnij torebkę ciasta pozostałym masłem i nawiń ozdobną obwódkę wokół podstawy każdej warstwy, pokrywając tekturę. Przechowywać w lodówce ciasto do firmy.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.