Tort Weselny Czekoladowo-Orzechowy

Tort Weselny Czekoladowo-Orzechowy
Czekoladowo-Orzechowy tort weselny może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 806 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Ślub. Mieszanka sody oczyszczonej, likier o smaku orzechów laskowych, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort weselny z białej czekolady i cytryny, Tort weselny pokryty fondantem z malinami i czekoladą, oraz Tort weselny pokryty fondantem z malinami i czekoladą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Lekko posmaruj 15-na-17-calową galaretkę z 1-calowymi bokami. Spód wyłożyć papierem pergaminowym lub woskowym; papier posmarować masłem. Odkurz patelnię mąką, wyciągając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
W średniej misce przesiać mąkę z proszkiem kakaowym, sodą oczyszczoną i solą. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło na średniej prędkości, aż kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Groch FioletowyGroch Fioletowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać cukier i wanilię i ubić, aż będzie puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Zeskrobać bok i dno miski. Przy niskiej prędkości ubijaj suche składniki w 3 partiach, na przemian z maślanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić powierzchnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Piec ciasto na środku piekarnika przez około 35 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Niech ciasto ostygnie całkowicie na patelni. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Rozgrzać czekoladę w kuchence mikrofalowej, aż prawie się roztopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Odstawić na 1 minutę, następnie mieszać, aż będzie gładka.
11
Ubij śmietanę i 2 łyżki likieru orzechowego. Przechowywać w lodówce nadzienie czekoladowe, mieszając od czasu do czasu, aż lekko twarde, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
12
Uruchom końcówkę noża do parowania wokół boku ciasta. Ustaw duży arkusz ciastek lub deskę do krojenia na górze i odwróć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
13
Zdjąć patelnię i obrać papier z ciasta. Używając 6-calowej tektury falistej jako szablonu, Wytnij trzy 6-calowe okrągłe ciasto tak blisko siebie, jak to możliwe. Używając 4-calowego okrągłego kartonowego szablonu, Wytnij 2 rundy ciasta; używając 2-calowego szablonu, Wytnij 2 rundy z pozostałego ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Używając miksera elektrycznego, ubić nadzienie czekoladowe, aż lekko blednie i sztywne, około 1 minuty. Ustaw jedną 6-calową okrągłą tortownicę na 6 1/2 cala tekturowej okrągłej i lekko posmaruj likierem z orzechów laskowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
15
Rozłóż 1/4 szklanki nadzienia czekoladowego na górze i przykryj kolejną 6-calową okrągłą tortownicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
16
Posmaruj likierem z orzechów laskowych i rozprowadź kolejne 1/4 szklanki czekoladowego nadzienia na wierzchu. Przykryć ostatnią 6-calową okrągłą tortownicą; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
17
Ustaw jeden 4-calowy Okrągły tort na 4-calowym tekturowym szablonie i pędzel z likierem orzechowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
18
Rozłóż na wierzchu 3 łyżki nadzienia czekoladowego i przykryj drugą 4-calową okrągłą tortownicą; odstaw na bok. Ustaw jeden 2-calowy okrągły placek na 2-calowym szablonie i posmaruj likierem orzechowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
19
Rozłóż 2 łyżki nadzienia czekoladowego na wierzchu i przykryj drugą okrągłą tortownicą. Przechowywać w lodówce wszystkie 3 warstwy ciasta do dokładnie schłodzone, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
20
Napełnij torebkę z ciastem wyposażoną w końcówkę Gwiazdy o średnicy 1/2 cala 1 filiżanką maślanego kremu waniliowego. Wrzuć do środka leniwej Zuzi małą porcję maślanego kremu i zakotwicz na nim 6-calowy tort. Wymieszaj krem z masłem wokół ciasta, aby wypełnić luki między warstwami. Za pomocą dużej szpatułki przesuniętej rozprowadzić bardzo cienką warstwę maślanego kremu na całym cieście. Ostrożnie podnieś ciasto z leniwej Susan i przechowywać w lodówce, aby ustawić lukier, o 10 protokół. Wypełnij między warstwami i zamrozić 4-calowe i 2-calowe ciasta warstwowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
21
Powrót 6-calowe ciasto do leniwej Zuzi i mrozu z 1 szklanką maślanego. Uruchom dużą szpatułkę offsetową pod gorącą wodą, wytrzyj do sucha i użyj jej, aby rozprowadzić lukier z boku ciasta w gładkiej, równej warstwie. Włóż plastikową słomkę na środek ciasta i przyciąć słomkę równo z ciastem. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 2 godziny. Mróz 4-calowe ciasto z masłem. Włóż plastikową słomkę na środku, pozostawiając ją wystającą. Przechowywać w lodówce do firmy. Mróz 2-calowe ciasto warstwowe z kremem maślanym i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Słomki Do PiciaSłomki Do Picia
22
Przenieś 6-calowy tort na talerz ciasta. Wyśrodkuj 4-calowe ciasto na górze, używając słomy do manewrowania ciastem. Wykończenia słomy równo z tortem. Wyśrodkuj 2-calowe ciasto na górze. Napełnij torebkę ciasta pozostałym masłem i nawiń ozdobną obwódkę wokół podstawy każdej warstwy, pokrywając tekturę. Przechowywać w lodówce ciasto do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Słomki Do PiciaSłomki Do Picia
23
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWeselne
Magazyn