Tort Pszczeli Miodnej
Tort pszczeli miodnej wymaga około 5 godzin od początku do końca. Ten deser ma 666 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 10% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz cukier cukierniczy, sodę wodorowęglanową, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 23% to danie jest raczej złe. Spróbuj Gluten Free Miód ciasto kukurydziane z kompot truskawkowy + miód bita śmietana, Ciasto miodowe Bundt z miodem Pecan Caramel, oraz Ciasto czekoladowo-miodowe z czekoladowo-miodową glazurą podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij wszystko, czego potrzebujesz z lodówki, aby wszystkie składniki mogły osiągnąć temperaturę pokojową, a gdy to się dzieje, rozpuść czekoladę z części ciasta z listy składników w dobrej wielkości misce, w kuchence mikrofalowej lub zawieszonej na patelni gotującej się wody. Odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F, a masło i wyłożyć 9-calową puszkę sprężynową.
Ubij razem cukier i miękkie masło, aż będzie przewiewne i kremowe, a następnie dodaj miód.
Dodać 1 jajka, ubijając je łyżką mąki, a następnie drugie jajko z kolejną łyżką mąki. Złóż roztopioną czekoladę, a następnie resztę mąki i sody oczyszczonej.
Dodaj kakao przepchnięte przez sitko do herbaty, aby upewnić się, że nie masz grudek, a na koniec ubijaj we wrzącej wodzie.
Wszystko dobrze wymieszać, aby uzyskać gładkie ciasto i wlać do przygotowanej puszki. Gotuj do 1,5 godziny, ale po 45 minutach sprawdź ciasto, a jeśli robi się zbyt ciemno, przykryj lekko wierzch folią aluminiową i sprawdzaj co 15 minut.
Niech ciasto ostygnie całkowicie w puszce na stojaku.
Aby zrobić glazurę, doprowadzić wodę i miód do wrzenia w rondlu, a następnie wyłączyć ogień i dodać drobno posiekaną czekoladę, wirując ją, aby stopić się w gorącym płynie. Pozostaw na kilka minut, a następnie ubijaj.
Dodaj cukier przez sito i ubijaj ponownie, aż będzie gładki.
Wybierz talerz lub podstawkę, a następnie wytnij 4 paski papieru do pieczenia i uformuj kwadratowy kontur na talerzu. Jest to tak, że kiedy usiądziesz na torcie i oblodzisz go, lukier nie skończy się na całym talerzu. Odkręcić puszkę i ustawić dokładnie schłodzone ciasto na przygotowanym talerzu.
Wylej glazurę na zimne ciasto z pszczołami miodnymi; może trochę dryblować po krawędziach, ale nie przejmuj się tym zbytnio. Glazura pozostaje lepka przez wieki (to jest to, co nadaje jej piękny topnienia gooiness), więc lód w czasie, aby glazura trochę twardnieje, powiedzmy co najmniej godzinę przed chcesz go podawać. Trzymaj patelnię z glazury (nie myj jej), ponieważ będziesz jej potrzebować, aby zrobić paski na pszczołach.
Podziel marcepan na 6 równych kawałków i uformuj je w tłuste, przypominające kiełbasę ciała pszczół, lekko zwężające się na końcach.
Używając drewnianego szpikulca, pomaluj paski lepką glazurą miodu pozostawioną na patelni z lukru. Najlepiej wyglądają 3 paski, a następnie bardzo ostrożnie przymocuj płatki migdałów pod kątem, aby skrzydła pszczół, po 2 na każdym. Mogą pęknąć, gdy kopiesz je w ciałach marcepanu, więc miej trochę zapasowe. Boję się przyznać, że lubię też dawać im oczy, zanurzając punkt szpikulca w glazurze, a następnie na pszczołach: wyglądają bardziej sympatycznie z wyrazem twarzy, który jest w jakiś sposób tym, co dają im oczy, ale wtedy pojawia się efekt Disneya. Jeśli wymagana jest bardziej imperialna godność, Zrezygnuj z kropkowania w oczach i przedstaw to jako napoleońskie ciasto czekoladowe.