Tort Lodowy Solony Karmelowy

Tort Lodowy Solony Karmelowy
Solone lody karmelowe Cone Cake to bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 10g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz lody waniliowo-karmelowe, sos karmelowy, łuszczącą się sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort Lodowy Solony Karmelowy Precel, Czekoladowy tort szyfonowy Johna Whaite ' a z solonym karmelowym masłem, oraz Ciasto Lodowo-Rożkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytnij 24-na-6-calowy pasek pergaminu. Masło stronie 8-calowy springform patelni, a następnie linii strony z pergaminem; papier będzie rozciągać się powyżej krawędzi patelni, dzięki czemu można zbudować wysoki tort. Przykryj dno patelni połową ciasteczek pizzelle, rozbijając je na mniejsze kawałki w razie potrzeby, aby pokryć powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
2
Na ciasteczka rozprowadzić 1/4 szklanki sosu krówkowego. Zapakuj około połowy lodów waniliowo-karmelowych i czekoladowych na patelnię, naprzemiennie miarki każdego smaku, aż dno zostanie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na RynkuSolone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Skropić 1/4 szklanki dulce de leche i posypać 1/4 łyżeczki soli morskiej. Na wierzchu pozostałe ciasteczka pizzelle, naciskając delikatnie, aby zapakować lody i stworzyć równą powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De LecheDulce De Leche
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4
Rozprowadzić 1/4 szklanki sosu krówkowego na ciasteczkach pizzelle. Na wierzch polać gałkami pozostałych lodów waniliowo-karmelowych i czekoladowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na RynkuSolone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
5
Skropić pozostałą 1/4 szklanki każdego dulce de leche i sosem krówkowym i posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli morskiej. Ułóż rożki lodów, wskaż stronę do góry, na górze. Zamrażać do uzyskania jędrności, co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Do LodówRożek Do Lodów
Dulce De LecheDulce De Leche
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na RynkuSolone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Usuń stronę sprężyny i pergamin. Naciśnij kawałki toffi na stronie ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
7
Podawać natychmiast lub zamrażać do 2 dni.
8
Zdjęcia Kana Okada

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn