Tort lodowy miętowo-czekoladowy
Tort lodowy miętowo-czekoladowy zajmuje około 15 minut od początku do końca. Za 43 centy za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 10 porcji o wartości 187 kalorii , 3 g białka i 9 g tłuszczu każda. Niewiele osób wykonało ten przepis, ale jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup lody miętowe z kawałkami czekolady, ekstrakt miętowy, bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na lato . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lody Matcha Mint Chocolate Chunk , Lody Mint Chocolate Chip i Lody Minty mint-chocolate .
Instrukcje
Wyłóż folią spożywczą formę do pieczenia chleba o wymiarach 8 x 4 cale.
Umieść cztery ciasteczka Suzy Q w naczyniu, całkowicie przykrywając dno.
Rozłóż lody na Suzy Q; posyp połową okruchów ciasteczek. Przyciśnij pozostałe Suzy Q na wierzchu. Przykryj i zamroź na co najmniej 3 godziny.
Przed podaniem wyjąć z zamrażarki i odwrócić na talerz.
Zdejmij patelnię i folię.
Wymieszaj bitą śmietanę z ekstraktem, jeśli chcesz; posmaruj wierzch i boki ciasta.
Posyp pozostałymi okruchami ciasteczek.