Tort Czekoladowo-Śmietankowy Glazurowany
Glazurowane ciasto czekoladowo - śmietankowe może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 16 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. Jeśli masz zimną bitą polewę, krem knudsen, kawę rozpuszczalną maxwell house i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tort Czekoladowo-Śmietankowy Glazurowany, Czekoladowe Glazurowane Ciasto Z Kwaśną Śmietaną, oraz Ciasto Czekoladowo-Śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spray 2 (9-calowe) okrągłe patelnie z natryskiem do gotowania; dno przykryć woskowanym papierem. Przygotować ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, zastępując 1 szklankę kwaśnej śmietany dla całej wody. Wymieszać 2 łyżki. granulki kawy; wlać do przygotowanych patelni.
Piec zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Schłodzić w patelni 10 min.; usuń z patelni do stojaków Z Drutu. Natychmiast usuń woskowany papier. Fajne ciasta.
Pozostałe granulki kawy rozpuścić w gorącej wodzie. Roztopić czekoladę zanurzającą zgodnie z zaleceniami na wannie. Wymieszać masło, kawę i pozostałą śmietanę do wymieszania; wlać 1/3 szklanki do średniej miski.
Ułóż warstwy ciasta na talerzu, rozprowadzając chłodną mieszankę z batem między warstwami.
Wlać pozostałą ciepłą glazurę na ciasto, pozwalając nadmiar kapać w dół strony. Wierzch z jagodami. Przechowywać w lodówce 30 min. lub do momentu, gdy glazura będzie twarda.