Tort Czekoladowo-Orzechowy

Tort Czekoladowo-Orzechowy
Czekoladowy tort orzechowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 169 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz klasyczną bitą śmietanę, mąkę, śmietanę z kamienia nazębnego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tort Czekoladowo-Orzechowy, Tort Czekoladowo-Orzechowy, oraz Tort Czekoladowo-Bourbon Pecan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 191°. nasmaruj dno i boki 9-calowej okrągłej patelni sprężynowej i ułóż pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Pekan Pulse z mąką w robocie kuchennym, aż drobno zmielone. Odstawić. W dużej misce, połączyć posiekaną czekoladę, kakao, i 3/4 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Dodać wrzącą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Ubijać, aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Ubij żółtka i rum. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
W misce wymieszać białka z tartą śmietaną. Ubijaj na średnim poziomie, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo posypać resztą cukru; ubijać wysoko, aż będzie sztywny, ale nie suchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
7
Mąkę i orzechy pekan ubić na mieszankę. Złóż około 1/4 białek do mieszanki czekoladowej, aby ją rozjaśnić. Złóż pozostałe białka. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię; wyrównać górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
8
Piec 20-25 minut lub do wykałaczki wychodzi z kilku wilgotnych okruchów przylegających do niego. Chłodno na patelni, na stelażu. Tort zatonie w środku. Przesuń mały nóż wokół wewnątrz patelni, aby odłączyć ciasto. Odwróć ciasto; usuń patelnię i papierową wkładkę. Skręć w prawo strona do góry na talerzu, lub pozostawić ciasto na dnie patelni i umieścić na talerzu. Aby podać, przesiać na cukrze pudrze; w razie potrzeby polać klasyczną bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Bita śmietanaBita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
SitoSito
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn