Tort Czekoladowo-Orzechowy
Czekoladowy tort orzechowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 169 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz klasyczną bitą śmietanę, mąkę, śmietanę z kamienia nazębnego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tort Czekoladowo-Orzechowy, Tort Czekoladowo-Orzechowy, oraz Tort Czekoladowo-Bourbon Pecan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 191°. nasmaruj dno i boki 9-calowej okrągłej patelni sprężynowej i ułóż pergaminem.
Pekan Pulse z mąką w robocie kuchennym, aż drobno zmielone. Odstawić. W dużej misce, połączyć posiekaną czekoladę, kakao, i 3/4 szklanki cukru.
Ubijać, aż czekolada się rozpuści.
Ubij żółtka i rum. Odstawić.
W misce wymieszać białka z tartą śmietaną. Ubijaj na średnim poziomie, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo posypać resztą cukru; ubijać wysoko, aż będzie sztywny, ale nie suchy.
Mąkę i orzechy pekan ubić na mieszankę. Złóż około 1/4 białek do mieszanki czekoladowej, aby ją rozjaśnić. Złóż pozostałe białka. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię; wyrównać górę.
Piec 20-25 minut lub do wykałaczki wychodzi z kilku wilgotnych okruchów przylegających do niego. Chłodno na patelni, na stelażu. Tort zatonie w środku. Przesuń mały nóż wokół wewnątrz patelni, aby odłączyć ciasto. Odwróć ciasto; usuń patelnię i papierową wkładkę. Skręć w prawo strona do góry na talerzu, lub pozostawić ciasto na dnie patelni i umieścić na talerzu. Aby podać, przesiać na cukrze pudrze; w razie potrzeby polać klasyczną bitą śmietaną.