Tort Czekoladowo-Dyniowy Glazurowany

Tort Czekoladowo-Dyniowy Glazurowany
Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 533 kalorie, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, mąkę, słodko-gorzką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Dyniowe Polane Czekoladą, Tort czekoladowo-dyniowy szkliwiony, oraz Ciasto Dyniowe Polane Rumem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 191°. linia DNA dwóch 8 lub 9-calowe patelnie ciasto z pergaminem i lekko masło.Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać razem.Wymieszać maślankę, dynię i ekstrakt wanilii razem w małej misce.Ubij masło i cukry razem za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości do lekkiego i puszystego.Ubić jajka i żółtko, po kolei.Zmniejsz prędkość mieszania do niskiej i naprzemiennie ubijaj w mieszankach mąki i maślanki w trzecich.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(Keebler)(Keebler)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
3
Piec, aż tester, włożony do środka, wyjdzie czysty-około 35 minut (UWAGA: Jeśli używasz patelni do ciast nonstick, sprawdź około 25 minut, ponieważ gotują szybciej).Całkowicie schłodzić warstwy przed oblodzeniem.Lukier:.Ubić serek za pomocą miksera na średniej prędkości, aż będzie puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj 1 1/2 szklanki cukru cukierniczego, kakao, cynamon i wanilia i beat na wolnym tempie, aż dobrze combined.In w osobnej misce ubij śmietanę z 3/4 szklanki cukru cukierniczego i barwnikiem spożywczym na średnich prędkościach do miękkich szczytów.Delikatnie złóż bitą śmietanę w mieszaninę twarogu, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozłóż 1 szklankę lukru między dwiema warstwami i użyj pozostałego lukru, aby oblodzyć wierzch i boki ciasta.Schłodzić przez 30 minut i przejść do glazury.Szyby:.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
6
Umieść posiekaną słodko-gorzką czekoladę, masło i syrop kukurydziany w średniej żaroodpornej misce. Zagotować śmietanę, zalać czekoladą i odstawić na 3 minuty.Delikatnie wymieszać trzepaczką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Odstawić na 3-5 minut, aż szkliwo lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
8
Wylej glazurę na środek Matowego ciasta i użyj tylnej części łyżki, aby rozłożyć ją na krawędzie ciasta, pozwalając niektórym się rozlać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy

Składniki

2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym113Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło, zmiękczone (1 1/2 patyczka)masło, zmiękczone (1 1/2 patyczka)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDynia konserwowaDynia konserwowa1(może być lub przeglądać)może dietetyczna śmietanka sodowamoże dietetyczna śmietanka sodowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikakaokakao2(może być lub przeglądać)kakaokakao5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier dla cukiernikówcukier dla cukierników3(zima)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany170Orzechy dowolne (posiekane)serek śmietankowy, zmiękczonyserek śmietankowy, zmiękczony2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1odmiany grzybówodmiany grzybów3largesjajka, plusjajka, plus3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)0(może być lub przeglądać)pomarańczowy barwnik spożywczypomarańczowy barwnik spożywczy1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolone na zimnomasło niesolone na zimno1(może być lub przeglądać)Powłoka z białego cukierka, opcjonalnaPowłoka z białego cukierka, opcjonalna2(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn