Polędwiczki wieprzowe natarte przyprawami
Przyprawa-przetarte polędwiczki wieprzowe może być tylko danie główne szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 4,15 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 597 kalorii, 95g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonego imbiru, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe natarte przyprawami w łuskach kukurydzy z salsą żurawinowo-awokado, Polędwiczki Z Indyka Grillowane Z Przyprawami, oraz Szałwia-polędwiczki wieprzowe z masłem szałwiowym.
Instrukcje
Obficie polędwiczki doprawić solą. Grubo zmiel anyż, kolendrę i koper włoski za pomocą moździerza i tłuczku lub młynka do przypraw.
Dodaj pięć przypraw w proszku, czarny pieprz, imbir, cynamon, płatki czerwonej papryki i sól; funt lub wir do połączenia. Rub mieszankę przypraw na wieprzowinie, aż zostanie grubo pokryta ze wszystkich stron (zachowaj pozostałą mieszaninę do innego użycia).
Odstawić wieprzowinę na co najmniej 1 godzinę (w chłodnej temperaturze pokojowej, pod przykryciem) lub do 1 dnia (pod przykryciem i schłodzeniem).
Podgrzać 1 łyżkę. oliwa z oliwek w 10-do 12-in. ciężka patelnia na średnim ogniu.
Dodaj 2 polędwiczki i brązowy dobrze ze wszystkich stron, 10 do 15 minut, skropić w dodatkowej oliwy z oliwek w razie potrzeby. Mięso robi się, gdy zarejestruje 140 na termometrze do mięsa(pokrojone do testu-powinno być gotowane, ale nadal różowe). Jeśli mięso nie zostanie zrobione, przykryć patelnię, obniżyć ogień do medium i gotować, aż termometr zarejestruje 140 (pokroić na próbę), do 10 minut więcej.
Usuń polędwiczki z patelni, przykryj folią i pozostaw na co najmniej 10 minut. Pozostałe polędwiczki gotujemy w ten sam sposób, ale brązowo na średnim ogniu i sprawdzamy temperaturę po 10 minutach. Mięso pokroić na 3/4 cala. rund i skropić octem.