Tort Czarny Las

Tort Czarny Las
Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 640 kalorii, 8G białka, oraz 45 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, grubo zmielonego pieprzu, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Czarny Las, Tort Czekoladowy Black Forest, oraz Tort Czereśniowy Czarny Las.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło o średnicy 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
3
Połączyć wiśnie i 1/4 szklanki wody w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż ciecz prawie odparuje, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać kirsch i gotować 1 minutę. Stojąc z tyłu, ostrożnie zapal Kirscha. Gdy płomienie ustąpią, wymieszaj przetwory. Gotować, aż konfitury zagotować i zagęścić, o 3 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
KirschKirsch
5
Mąkę, kakao, pieprz i sól wymieszać w małej misce. Roztopić masło i słodko-gorzką czekoladę w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, stale mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
MasłoMasło
PieprzPieprz
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/2 szklanki cukru. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka, Pozostałe 1 szklanka cukru, i ekstrakt wanilii w dużej misce, aż blady i gruby, o 5 protokół. Za pomocą szpatułki wymieszać w roztopionej mieszaninie czekoladowej. Złożyć mieszaninę mąki do ciasta. Złożyć mieszankę wiśni i czekoladowe chipsy do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
CzekoladaCzekolada
CzereśnieCzereśnie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni; gładki wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Piec do góry jest sucha i lekko popękane i tester włożony do środka brownie wychodzi z niektórych wilgotne (nie mokre) ciasto dołączone, o 55 protokół. Chłodne brownie na patelni na stojaku 15 minut. Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
9
Usuń boki patelni i całkowicie ostudzić ciasto. Wymień boki patelni. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Puree wiśniowe przetwory w procesorze do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury WiśnioweKonfitury Wiśniowe
2
Przenieść do małej, zamykanej plastikowej torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu, cukier, i ekstrakt wanilii w średniej misce, aż bardzo gładka. Zmniejsz prędkość do niskiej. Beat w mascarpone tylko do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MascarponeMascarpone
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodajemy śmietanę i ubijamy aż do wymieszania i miękkości (nie przegotowujemy). Natychmiast rozprowadzić mus równomiernie na brownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
KremKrem
5
Odetnij wystarczająco dużo 1 rogu plastikowej torby z konfiturami, aby otworzyć 1/8 cala. Rura zachowuje się w równoległych liniach w poprzek musu, w odstępie 1 cala od siebie. Zaczynając 1 cal od 1 strony, przeciągnij końcówkę wykałaczki przez linie w 1 kierunku. Powtórz w przeciwnym kierunku, 1 cal od pierwszej linii. Kontynuuj, za każdym razem zmieniając kierunek, aby utworzyć wzór szewronu. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
WykałaczkiWykałaczki
6
Przetnij wokół boków patelni, a następnie usuń boki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Odstawić torte na 20 minut w temperaturze pokojowej przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn