Tomatillo Kurczak
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 159 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, sok z limonki, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, Tomatillo Kurczak, oraz Tomatillo Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Podsmaż kurczaka, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.Zmniejszyć ogień do średniej, dodać cebulę na patelni, i gotować, aż zmięknie, 3 do 5 protokół.
Dodaj czas, mieszając zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Dodaj pieczone chiles, czosnek, pomidory, posiekana kolendra, i kminek. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Powrót kurczaka i wszelkie soki, które zebrały się na talerzu do patelni, przykryć, i gotować, obracając raz, aż kurczak jest nieprzezroczysty przez cały, 20 do 30 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Do pozostałego sosu dodać sok z limonki, wymieszać do połączenia; doprawić solą i pieprzem.
Polać kurczaka sosem i udekorować całe liście kolendry.
Podawać z tortillami na boku.