Tom Colicchio ' s Herb-butter Turkey
Tom Colicchio ' s herb-butter Turkey może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1208 kalorii, 141g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szałwii plus 5 gałązek szałwii, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, szyje z indyka i/lub skrzydełka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tom Colicchio 's Herb-butter Turkey from' the Epicurious Cookbook, Masło Ziołowe Indyk, oraz Masło I Zioła Turcja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w ciężkiej dużej głębokiej patelni na dużym ogniu.
Dodać szyjki indyka i/lub skrzydełka i smażyć do głębokiego brązu, o 15 protokół.
Dodaj cebulę, marchew, i seler i smażyć, aż warzywa będą głębokie brązowe, o 15 protokół.
Dodać 6 szklanek bulionu z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wlać sos bazowy przez sitko ustawione na 4-filiżance miarki, naciskając na ciała stałe, aby wyodrębnić płyn. Jeśli to konieczne, dodać wystarczającą ilość bulionu z kurczaka do bazy sosu, aby zmierzyć 4 szklanki. (Sos można przygotować 2 dni wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone. Przewiń przed użyciem.)
Wymieszać 1/2 szklanki masła i wszystkie mielone zioła w małej misce; doprawić masło ziołowe solą i pieprzem.
Przenieść 2 hojne łyżki do innej małej miski i rezerwy na sos; odstawić w temperaturze pokojowej.
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 218°. spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz; osusz. Zaczynając od końca szyi, przesuń rękę między skórą a mięsem piersi, aby rozluźnić skórę. Rub 4 łyżki masła ziołowego na mięso piersi pod skórą.
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia.
Główną jamę obficie posypać solą i pieprzem.
Umieść 4 łyżki zwykłego masła i wszystkie świeże gałązki ziół w głównej jamie. Włóż końcówki skrzydeł pod. Zwiąż nogi luźno. Pozostałe masło ziołowe wcierać poza Turcją.
Indyka obficie posypać solą i pieprzem.
Włożyć indyka do piekarnika i piec 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. piecz indyka 30 minut; wlej 1 szklankę bulionu i dodaj 1 łyżkę zwykłego masła do patelni. Pieczony indyk 30 minut; zalać sokami z patelni, następnie wlać 1 szklankę bulionu i dodać 1 łyżkę masła do patelni. Indyka luźno przykryć folią. Pieczony indyk do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda do temperatury175, polewania sokami z patelni i dodawania 1 szklanki bulionu i 1 łyżki masła do patelni co 45 minut, około 1 godziny 45 minut dłużej.
Przełożyć indyka na talerz; odstawić na 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Przecedzić soki z patelni do miski; ubić w sosie. Stopić reserved 2 łyżki masła ziołowego w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu; dodać mąkę i ubijać stale, aż zasmażka będzie złotobrązowa, około 6 minut. Stopniowo dodawaj sok z patelni-mieszankę bazową sosu; zwiększaj ciepło i stale ubijaj, aż sos zgęstnieje, zagotuje się i będzie gładki. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować delikatnie, aż sos zmniejsza się do 4 1/2 szklanki, ubijanie często, o 10 protokół. Doprawić sosem solą i pieprzem.