Tofu i warzywa w sosie z tajskich orzeszków ziemnych
Tofu i warzywa z niższym tłuszczu tajski sos orzechowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukinii, liści bazylii, bulionu warzywnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Smażone tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, Tajska Pizza Tofu z pikantnym sosem orzechowym, oraz Kurczak i tofu Stir Fry z pikantnym tajskim sosem orzechowym.
Instrukcje
Pokroić tofu na około 8 plasterki; następnie pokroić każdy plasterek na 4 Trójkąty.
Połączyć około 1 łyżka sosu sojowego z 1 łyżka bulionu warzywnego, zanurzyć w nim tofu, powłoka wszystkie strony marynatą, i pozostawić do namoczenia podczas podgrzewania piekarnika do 204°. gdy piekarnik jest gorący, umieścić Trójkąty tofu na nieprzywierającej blachy do pieczenia lub maty silikonowej i piec przez 15 protokół; włączyć tofu nad i piec przez kolejne 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika. Podczas pieczenia tofu, przygotować warzywa i sos. Marchew pokroić na przekątnej, cukinię przekrój na pół i pokrój na półksiężyce. Brokuły pokroić w średniej wielkości różyczki. (Inne warzywa mogą być używane; dążyć do około 2-3 funtów razem.)
Włożyć warzywa do dużego parownika i gotować na parze, aż będą miękkie-chrupiące. (Właściwie, zatrzymaj się na chwilę, zanim pomyślisz, że są gotowe; będą nadal gotować w pozostałym ogniu.) W ostatniej chwili gotowania na parze, wrzucić liście bazylii na wierzchu warzyw i pary tylko na tyle długo, aby więdną. Aby zrobić sos, rozgrzać masło orzechowe w małym rondlu na średnim ogniu.
Ubij w 1/2 szklanki bulionu warzywnego.
Dodaj mleko sojowe, ekstrakt kokosowy, sos sojowy, sos chili, i nektar z agawy, i ciepła, aż bąbelki. Jeśli mieszanina wydaje się zbyt gęsta, dodaj trochę więcej bulionu warzywnego.
Dodać sok z limonki tuż przed wyjęciem z ognia i podania. Aby zmontować, umieść 1/4 warzyw na każdym talerzu. Top z 1/4 z tofu i mżawka z 1/4 sosu.
W razie potrzeby udekoruj świeżą tajską bazylią.