Tilapia Smażona Na Patelni
Pan Fried Tilapian jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 57 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka mielonego pieprzu, oleju canolan, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Zdrowe Arkusze Pan Tilapian i warzywa + posiłek-Prep, Tilapia Smażona Na Patelni, oraz Pan Smażone Tilapia Kanapka.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Piekarnik rozgrzać do 300 stopni F.
W płytkim naczyniu do pieczenia połączyć mąkę, przyprawy do owoców morza, sól i pieprz.
Dodaj tilapię i lekko płaszcz z każdej strony.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Strząsnąć nadmiar przyprawionej mąki i umieścić na patelni. Brązowy po obu stronach, około 2 do 3 minut na stronę.
Umieść tilapię na blasze wyłożonej papierową torbą na zakupy lub papierowymi ręcznikami i utrzymuj ciepło w piekarniku podczas przygotowywania sosu.
Zmniejszyć ogień do patelni tilapia została ugotowana na niskim poziomie i dodać masło. Po rozpuszczeniu masła dodać czosnek, sok z cytryny i pietruszkę i podsmażyć przez 2 minuty.
Filety ułożyć na talerzach lub półmisku, polać sosem i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anne Amie Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.