Homar Thermidor może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 4592 kalorii, 108g białka, oraz 359g tłuszczu każdy. Na 25,16 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 80% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pastę pomidorową, wino, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Thermidor Homara, Thermidor Homara, oraz Thermidor Homara.
Instrukcje
1
Umieść średni rondel na palniku i dodaj 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i powoli ubijać całe masło. Trzymaj ciepło, aż będą gotowe do podgrzania homarów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Filety marynować w 1/4 szklanki oliwy z oliwek, popękanego czarnego pieprzu i tymianku przez 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny Pieprz
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
Rozgrzej grill. Filety przyprawiamy koszerną solą i grillujemy do żądanej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij z grilla i pozostaw na 4 minuty przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Podczas koksowania mięsa, w razie potrzeby podgrzać roztopione masło. Podczas gdy mięso odpoczywa, umieść ogony homara i pazury w maśle i podgrzewaj do ogrzania przez całą drogę, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
W międzyczasie rozgrzać pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać posiekany czosnek i blanszowane szpinak dziecko i saute aż do ogrzania przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Ząbki Czosnku, Obrane I Posiekane
1 Pomarańcza, Skórka
8
Do każdego dania umieść ciasto ziemniaczane na środku talerza, wierzch z smażonym szpinakiem i ogonem homara. Cienko pokroić filet na 6 plastrów i wachlować filet przed ziemniakiem i szpinakiem. Top z pazurem homara i polać sosem wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Umieść głowy homara na blasze i piecz, aż lekko zbrązowieje, około 15 do 20 minut. W międzyczasie cebulę, marchewkę, seler, szalotkę i czosnek pocić w 1/2 patyczka masła w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Dodaj estragon, liście laurowe, natkę pietruszki, tymianek, bazylia, wywar z kurczaka, pastę pomidorową i pieczone główki homara. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, okresowo odtłuszczając. Przecedzić przez chinois, powrócić do patelni i zmniejszyć o połowę, aż sos zacznie gęstnieć, około 30 minut. W międzyczasie zmniejsz ciężką śmietanę o połowę w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Regnard Grand Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 49 dolarów za butelkę.