Thai Red Curry Skrzydełka Z Kurczaka

Need a gluten free hor d ' oeuvre? Thai Red Curry skrzydełka kurczaka może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 895 kalorii, 46g białka, oraz 76 g tłuszczu każdy. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Przynosi wam poważne jedzenie. Mieszanka sosu sojowego, sok z limonki, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Thai Curry Chicken Wings – niskowęglowodanowe i bezglutenowe, oraz Thai Red Curry Lime Wings dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. opłucz i dokładnie osusz skrzydełka kurczaka, a następnie wrzuć je do dużej miski z wystarczającą ilością oliwy z oliwek, aby obficie pokryć, wraz z dużą ilością soli i pieprzu.
Rozłóż na blasze do pieczenia (dwie blachy do pieczenia mogą być wymagane, aby zapewnić skrzydła mają dużo miejsca do karmelizacji; jeśli tak jest, przełącznik je w połowie gotowania) i pieczeń przez 25-30 minut, aż będą złote i skóra jest chrupiąca.
W międzyczasie ubijamy pozostałe składniki, aby przygotować sos. Smak i doprawić do smaku pastą curry, sosem sojowym lub sokiem z limonki (odpowiednio na ciepło, sól i kwasowość).
Wyjąć skrzydełka z piekarnika i połączyć je w dużej misce z sosem. Wrzuć szybko, aby dokładnie je pokryć (masło zacznie się topić), a następnie rozłóż na talerzu.
Udekorować posiekaną kolendrą i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.