Tempura z tofu i pieprzem

Tempura z tofu i pieprzem
Tofu i Tempura pieprz może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 13g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mąki, sól, jajko, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Wegańskie Udon Stirfry Z Tempura Tofu, Chrupiąca Tempura jajko w koszulce na Angielskiej Muffince z czerwoną papryką peklowana wołowina, oraz Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie suche składniki przesiać razem w dużej misce. Ubić jajko i barwnik spożywczy, jeśli jest używany, razem w innej misce. Po włączeniu dodać zimną wodę. Stopniowo dodawać mokre składniki do suchych składników i dokładnie wymieszać, aby usunąć grudki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Podczas gdy ciasto odpoczywa, rozgrzej olej z pestek winogron w głębokiej patelni ciężkiej, na średnim ogniu, do około 350 stopni F. upewnij się, dla bezpieczeństwa, że olej jest tylko 3/4 drogi do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Naprzemiennie warzywa i tofu na szaszłykach, tworząc kolorowy kij warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
W dużym płytkim naczyniu i mąkę i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Delikatnie zwijaj tofu i szaszłyki warzywne w mące, dobrze ją powlekając i wytrząsając nadmiar mąki. Zanurzyć szaszłyki do mieszanki tempura, i niech nadmiar ciasta kapać z powrotem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać szaszłyki do gorącego oleju, w partiach, jeśli to konieczne, i gotować, aż złoty kolor i chrupiące, o 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Przenieść na półmisek i podawać z prostym sosem do zanurzania z sosem sojowym i posiekanym szczypiorkiem, w razie potrzeby. Smacznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Składniki

11 funt cukinii,pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym12largesszaszłyki bambusowe moczone w wodzie przez 15 minutszaszłyki bambusowe moczone w wodzie przez 15 minut1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1Średnia żółta cebula, posiekanaolej z pestek winogron, do smażeniaolej z pestek winogron, do smażenia2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipapryka zielona pokrojona w kostkępapryka zielona pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwona cebula pokrojona w kostkęczerwona cebula pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipapryka czerwona pokrojona w kostkępapryka czerwona pokrojona w kostkę1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczapki grzyboweczapki grzybowe6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySos sojowy i szczypiorek, do maczania, opcjonalnieSos sojowy i szczypiorek, do maczania, opcjonalnie11 funt cukinii,Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitofu pokrojone w kostkętofu pokrojone w kostkę1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda lodowawoda lodowa11 funt cukinii,Żółty barwnik spożywczyŻółty barwnik spożywczy

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn