Tofu i Tempura pieprz może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 13g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mąki, sól, jajko, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Wegańskie Udon Stirfry Z Tempura Tofu, Chrupiąca Tempura jajko w koszulce na Angielskiej Muffince z czerwoną papryką peklowana wołowina, oraz Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wszystkie suche składniki przesiać razem w dużej misce. Ubić jajko i barwnik spożywczy, jeśli jest używany, razem w innej misce. Po włączeniu dodać zimną wodę. Stopniowo dodawać mokre składniki do suchych składników i dokładnie wymieszać, aby usunąć grudki. Odstawić.
Podczas gdy ciasto odpoczywa, rozgrzej olej z pestek winogron w głębokiej patelni ciężkiej, na średnim ogniu, do około 350 stopni F. upewnij się, dla bezpieczeństwa, że olej jest tylko 3/4 drogi do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Naprzemiennie warzywa i tofu na szaszłykach, tworząc kolorowy kij warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
W dużym płytkim naczyniu i mąkę i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Delikatnie zwijaj tofu i szaszłyki warzywne w mące, dobrze ją powlekając i wytrząsając nadmiar mąki. Zanurzyć szaszłyki do mieszanki tempura, i niech nadmiar ciasta kapać z powrotem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.