Tempura krewetki i warzywa

Tempura krewetki i warzywa
Przepis Tempura krewetki i warzywa jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 703 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.79 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, krewetki, mąkę, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Spróbuj Tempura Shrimp & Vegetables, Piwo Panierowane Warzywa Tempura, oraz Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić sos zanurzeniowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
2
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu wymieszać wszystkie składniki. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zdjąć z ognia i ogrzać. (DO AHEAD: sos można przygotować z wyprzedzeniem, schłodzić w zakrytym pojemniku do 2 dni i przepłukać na umiarkowanym ogniu przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zrób tempurę
4
Przynieś średnią wodę do gotowania na dużym ogniu. Przygotuj dużą miskę z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
5
Dodać fasolkę szparagową do wrzącej wody i blanszować tylko do chrupiącej-przetargu, o 30 sekund. Za pomocą łyżki szczelinowej natychmiast przenieść do lodowatej wody, aby zatrzymać gotowanie, a następnie dobrze osuszyć i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Wykonaj kilka płytkich cięć w krzywej wewnętrznej każdej krewetki i delikatnie naciśnij krewetki płasko na desce do krojenia (aby zapobiec zwijaniu się podczas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Krewetki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KrewetkiKrewetki
8
W dużym rondlu na umiarkowanym ogniu podgrzać 4 cale oleju, aż termometr zarejestruje 163°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i olej sezamowy. Stopniowo i delikatnie ubijać w 2 1/2 szklanki wody z lodem, mieszając tylko do momentu zwilżenia suchych składników. (Ciasto będzie bardzo grudkowate.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Olej SezamowyOlej Sezamowy
WodaWoda
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Praca w partiach, za pomocą szczypiec lub pałeczki dip krewetki i warzywa do ciasta i smażyć, obracając od czasu do czasu, aż złoty, o 1 1/2 minut dla fasolki szparagowej, 2 minut dla krewetek i innych warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WarzywaWarzywa
KrewetkiKrewetki
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
SzczypceSzczypce
11
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Przywrócić olej do temperatury 163° między partiami i, za pomocą pająka lub łyżki szczelinowej, usunąć resztki ciasta z oleju przed dodaniem następnej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
12
Aby usmażyć liście shiso, delikatnie ułożyć każdy liść na wierzchu ciasta, aby pokryć 1 Stronę, następnie wrzucić, ciasto-side-down, do oleju i smażyć bez obracania, aż spód będzie złoty, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście ShisoLiście Shiso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
13
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
14
Tempura podawać natychmiast z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn