Tarty z pomidorami i kozim serem
Tarty z pomidorami i kozim serem wymagają około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 977 kalorii, 18g białka, oraz 68 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.21 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 36 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście bazylii, sól koszerna i pieprz, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tarty Z Pomidorami I Kozim Serem, Tarty Z Pomidorami I Kozim Serem, oraz Tarta Z Pomidorami, Cebulą I Kozim Serem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozłóż arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni i zwinąć go lekko do kwadratu 11 na 11 cali. Używając spodka o szerokości 6 cali lub innego okrągłego przedmiotu jako prowadnicy, Wytnij 2 okręgi z arkusza ciasta francuskiego, odrzucając resztki. Powtórz z drugim arkuszem ciasta, aby wszystkie 4 okręgi.
Umieścić kółka ciasta na 2 arkuszach wyłożonych papierem do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim lub małym ogniu i dodać cebulę i czosnek.
Saute przez 15 do 20 minut, często mieszając, aż cebula kuleje i prawie nie ma wilgoci pozostałej na patelni.
Dodać 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, wina i tymianku i nadal gotować przez kolejne 10 minut, aż cebula lekko rumiane.
Używając ostrego noża do parkowania, zdobądź krawędź o szerokości 1/4 cala wokół każdego okręgu ciasta. Nakłuć ciasto w linii punktowej palcami widelca i posypać łyżką tartego parmezanu w każdej rundzie, pozostając wewnątrz punktowanej granicy.
Umieść 1/4 mieszanki cebuli na każdym okręgu, ponownie pozostając w granicach punktowanej krawędzi. Pokruszyć 1 uncję koziego sera na wierzchu cebuli.
Umieść plasterek pomidora na środku każdej tarty.
Pomidora lekko posmarować oliwą z oliwek i posypać bazylią, solą i pieprzem. Na koniec rozrzuć 4 lub 5 kawałków parmezanu na każdą tartę.
Piec przez 20 do 25 minut, aż ciasto będzie złociste. Dolna blacha może potrzebować dodatkowych kilku minut w piekarniku.
Podawać na gorąco lub na ciepło.