Tarty z kremem malinowym
Przygotowanie tart z kremem malinowym zajmuje około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 551 kalorii , 10 g białka i 36 g tłuszczu . Za 1,59 dolara za porcję otrzymujesz deser dla 2 osób. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Taste of Home wymaga ekstraktu migdałowego, masła, cukru pudru i malin. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 38% . Ta ocena nie jest tak doskonała. Babeczki malinowe z lukrem malinowym , tarty czekoladowo-kokosowe i tarty z karmelizowaną czerwoną cebulą Chavrie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce z szerokim dnem posyp żelatynę 1 łyżką mleka; odstaw na 2 minuty. W małym rondlu wymieszaj cukier, mąkę i sól. Stopniowo ubijaj pozostałe mleko, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj jeszcze przez 2 minuty.
Wymieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia z żółtkiem; wlej wszystko z powrotem do patelni, stale mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj jeszcze przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszać niewielką ilość gorącego płynu z mieszanką żelatyny. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści; wlać z powrotem do garnka. Delikatnie wymieszać z ekstraktem. Przykryć i ostudzić do temperatury pokojowej bez mieszania, około 30 minut.
Na spód w małej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól; mieszaj masło drewnianą łyżką, aż będzie gładkie. Naciśnij na dno i boki dwóch 4-calowych foremek do tart z wyjmowanymi spodami posmarowanymi sprayem do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 12-15 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić na kratce.
W małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier puder; ubijaj, aż powstanie miękka piana. Wymieszaj z masą nadzienia. Nałóż łyżką do foremek na tarty. Przykryj i schłódź przez co najmniej 1 godzinę. Udekoruj malinami.