Tarty jajeczne I
Tarty jajeczne mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na desery. Za 42 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% Twojego dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 339 kalorii . Ten przepis jest dla 10 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup ocet destylowany, cukier puder, mleko odparowane i kilka innych rzeczy, aby przygotować to już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest on sponsorowany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt imponującą ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Podobne przepisy to Tarty czekoladowo-kokosowe , Tarty z karmelizowaną czerwoną cebulą Chavrie i Tarty kokosowo-kremowe z ciemną czekoladą .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Utrzyj masło i cukier puder.
Dodaj żółtko, mąkę i 2 łyżki odparowanego mleka.
Rozwałkuj ciasto cienko i wytnij kółka za pomocą foremki z karbowaniem.
Umieścić w foremkach na tartę.
Wymieszaj 1/5 szklanki mleka odparowanego, proszek budyniowy i biały ocet. Rozpuść cukier we wrzącej wodzie i wlej do masy budyniowej.
Dokładnie wymieszać i odstawić, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza.
Wlać krem jajeczny do upieczonych foremek na tartaletki.
Piec przez 10 minut. Ostudzić.