Tarty Jagodowe
Jagodowe Tarty trwają około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 16 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 175 kalorii, 2 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 61 centów za porcję, ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga skórki cytryny, żółtka, soku z cytryny i wody z lodem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje możliwą do poprawy ocenę łyżką wynoszącą 10%. Podobne przepisy obejmują tarty jagodowe, tarty bananowo-jagodowe i flagowe tarty jagodowe.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, cukier, skórkę cytrynową i sól; pokroić na masło, aż się rozpadnie.
Połącz jajka, wodę i sok z cytryny, aż będą gładkie; posypać mieszanką mąki. Mieszaj widelcem, aż mieszanina będzie wystarczająco wilgotna, aby uformować kulę (ciasto będzie lepkie). Podziel na pół; uformować kulki i zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić przez co najmniej 30 minut.
Wyjmij z lodówki; odstawić na 15 minut przed wałkowaniem.
Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na grubość 1/8 cala. grubość.
Pokrój w 3-calowe kawałki. koła. Z łatwością przejdź do 2-calowego. foremki do tart, dociskając ciasto do dna i boków formy.
Piec w temperaturze 400° przez 10 minut. Fajny.
W każdej skorupce umieść od trzech do czterech jagód. W misce wymieszaj cukier, mąkę i skórkę cytrynową. Wymieszać ze śmietaną i żółtkiem. Na jagody nałóż 1 łyżkę nadzienia.
Umieścić patelnie na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złociste, a nadzienie stwardnieje. Ostudzić w foremkach przez 1 minutę przed wyjęciem na drucianą kratkę.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tarta świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "