Tarty Cytrynowe
Tarty cytrynowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 40 minut. Jeśli masz wstępnie przygotowane muszle phyllo, takie jak Ateny, ciężki krem, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Tarty Cytrynowe, Tarty Cytrynowe, oraz Tarty Z Twarogiem Cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw drobno oczkowane sito na misce.
Wlać 2 cale wody na patelnię i doprowadzić do gotować na małym ogniu. W misce, która mieści się na patelni bez dotykania wody, wymieszać sok i skórkę, jajka, masło, sól i 1 szklanka cukru. Gotować, stale mieszając żaroodporną elastyczną szpatułką, aż masło stopi się, cukier rozpuści się i mieszanina zgęstnieje na tyle, aby pokryć tylną część łyżki, 20 do 25 minut. (Nie pozwól, aby się zagotował.)
Wlać przez sito do miski; nacisnąć folię na powierzchnię mieszaniny. Schłodzić przez co najmniej 10 godzin. (Twaróg zagęszcza się w miarę stygnięcia i można go przygotować do 5 dni wcześniej.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ułożyć skorupki tarty na blasze do pieczenia; piec przez 5 minut.
Ubij śmietanę z 1 łyżeczką. cukier aż do uzyskania miękkich szczytów. Kryj się i wyluzuj. Tuż przed podaniem włóż do każdej skorupki czubatą łyżeczkę twarogu cytrynowego. (Przykryć i schłodzić dodatkowy twaróg.) Rura lub łyżka bitej śmietany na wierzchu każdej tarty.