Tartaletki ze słodkich ziemniaków
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj tartaletki ze słodkimi ziemniakami. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 60 kalorii . Ten przepis służy 15 osobom. Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, skorupek tarty filo, pianek marshmallow i syropu klonowego. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżeczkową ocenę 0% . Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj tartaletki czekoladowo-karmelowe , tartaletki migdałowe i tartaletki z serem pleśniowym z dżemem figowym i orzechami włoskimi .
Instrukcje
Umieść słodkie ziemniaki w małym rondlu; zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do miękkości.
W małej misce rozgnieć słodkie ziemniaki z masłem, syropem, cynamonem i gałką muszkatołową.
Umieść 1 łyżkę mieszanki ziemniaczanej w każdej skorupce tarty.
Ułożyć na nienatłuszczonej blasze do pieczenia. Na wierzch posyp piankami marshmallow.
Piec w temperaturze 350° przez 8-12 minut lub do momentu, aż pianki marshmallow lekko się zarumienią.