Ciasto Czekoladowo-Biszkoptowe

Ciasto Czekoladowo-Biszkoptowe
Ciasto czekoladowo-biszkoptowe może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, bitą śmietanę, bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Biszkoptowe, Ciasto Czekoladowo-Biszkoptowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Biszkoptowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyłóż 6-lub 8-calową okrągłą patelnię na ciasto z folią. Spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania. Rozbić każdy z herbatników na 1-calowe kawałki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
W średniej misce, miejsce 1 1/3 szklanki czekolady chipsy; odstawić. W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać 2/3 szklanki śmietany do ubijania i 2 łyżki masła na średnim ogniu, mieszając, aż masło stopi się i mieszanina dojdzie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać śmietanę na czekoladę i wymieszać gładko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4
Dodać kawałki biszkoptu do mieszaniny czekolady, delikatnie złożyć, aż wszystkie kawałki są pokryte. Łyżka do przygotowanej patelni tortowej. Delikatnie wcisnąć mieszaninę na patelnię. Ciasto przechowywać w lodówce przez 3 godziny lub do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
5
Wyjmij ciasto z patelni i odwróć do góry nogami na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
6
Usunąć folię. W małej misce miejsce pozostałe 2/3 szklanki czekolady chipsy. W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać pozostałą 1/3 szklanki śmietany ubijającej i 1 łyżkę masła na średnim ogniu, mieszając, aż masło stopi się i mieszanina dojdzie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
7
Wlać śmietanę na czekoladę i wymieszać gładko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
8
Na ciasto wlać roztopioną czekoladę; wierzch i boki zamrozić nożem do masła lub szpatułką. W razie potrzeby udekoruj roztopioną mleczną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Nóż Do MasłaNóż Do Masła

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować Jest J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn