Tartaletki z Kiwi i Mango
Tartlets Kiwi i Mango wymaga około 5 godzin i 15 minut od początku do końca. Za 78 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten hor d ' oeuvre ma 226 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jeśli masz pod ręką olej canolan, cukier cukierniczy, mango i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 40%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ensalada de Pitaya, Kiwi, y Mango (owoc smoka, Kiwi i Mang, Tartaletki Truskawkowe Kiwi, oraz Salsa Kiwi-Mango.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść jogurt w sitku wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Umieść sitko nad miską i wstaw do lodówki, aby odsączyć i zagęścić na co najmniej 4 godziny do 8 godzin.
W średniej misce ubij olej, cukier i jajko na kremową konsystencję. W osobnej misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą i mąkę uniwersalną. Stopniowo dodawaj mąkę do mieszanki jajeczno-olejowej, mieszając, aż się połączą i powstanie miękkie ciasto.
Rozwałkuj ciasto w kulkę i wstaw do lodówki na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj mini foremkę do muffinek lub tartlet sprayem do gotowania.
Rozwałkuj ciasto na arkusz o grubości 1/8 cala. Za pomocą noża do ciastek lub małego szkła wykonaj 24 rundy o średnicy około 2 1/2 cala.
Umieść krążki na patelni i piecz przez 15 minut lub do uzyskania chrupkości.
Wyjmij tartaletki z piekarnika i odstaw do całkowitego ostygnięcia. Możesz zrobić muszle z 3-dniowym wyprzedzeniem i przechowywać je w lodówce w hermetycznym pojemniku.
Przełóż odsączony jogurt z Sitka do małej miski. Wylej płyn. Napełnij każdą tartlet 1 łyżeczką zagęszczonego jogurtu cytrynowego.
Umieść około 2 łyżeczek pokrojonego w kostkę mango i 2 plasterków kiwi i liścia mięty na wierzchu każdej tartaletki.
Posyp cukrem cukierniczym.
Podawać natychmiast po napełnieniu.
Doskonałe źródło: tiamina, witamina C
Dobre źródło: witamina A, witamina K
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tartlet można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.