Tartaletki serowe z dżemem figowym
Tartaletki serowe z dżemem figowym mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Za 22 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 30 porcji z 52 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Przynosi ci smak domu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pieprzu, żółtko jaja, kozi ser i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Z łyżką wynik 10%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tartaletki z sera pleśniowego z dżemem figowym i orzechami włoskimi, Mała partia dżemu figowego + dżem figowy i Speck Panini, oraz Ciepłe Czarne Mission Fig, chrupnięcie orzecha włoskiego i tartaletki z serem pleśniowym.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na oleju, aż zmięknie. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; gotuj przez 8-10 minut lub do momentu, gdy cebula stanie się głęboko złocistobrązowa, od czasu do czasu mieszając.
Posyp solą i pieprzem. Dodaj przetwory.
Ułóż muszle na nie natłuszczonej blasze do pieczenia; napełnij mieszanką cebuli.
W małej misce połącz sery, żółtko i płatki pieprzu. Łyżka na wierzchu.
Piec 350° 5-8 minut lub do podgrzania. W razie potrzeby posyp tymiankiem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tartlet w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.