Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty żurawinowo-limonkowej. Ten przepis służy 16 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, migdały, czekoladowe loki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Spróbuj Tarta Z Limonką Żurawinowo-Orzechową, Key Lime Tarta, oraz Key Lime Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Sok z limonki i skrobię kukurydzianą ubić w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Sok Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2
Ubij cukier i żółtka, a następnie dodaj masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Trzepaczka stale na średnim ogniu, aż mieszanina będzie się gotowała i zgęstnieje, około 8 minut. Przecedzić do małej miseczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Wymieszać ze skórką z limonki. Cover; chill overnight.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Limonki
1
Drobno zmielić mąkę, cukier, migdały i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
2
Dodać masło i wanilię; pokroić, używając włączania/wyłączania, aż mieszanina po prostu utworzy miękkie wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owiń w plastik. Przechowywać w lodówce 1 godzinę. Naciśnij ciasto na dole iw górę strony 11-calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem. Za pomocą kciuka naciśnij ciasto po bokach, aby wydłużyć 1/8 cala powyżej krawędzi patelni. Zamrozić skorupę 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Masło
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Ciasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Patelnia
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Piec skorupę do złotego koloru, naciskając z tyłu łyżki, jeśli skorupa pęcherzyki, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Przenieś do stojaka i całkowicie ostudź.
1
Ubić 1/4 szklanki wody i skrobi kukurydzianej w dużym rondlu do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2
Dodaj cukier, miód i pięć przypraw w proszku, w razie potrzeby. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód
Cukier
3
Dodaj żurawinę; gotuj, aż mieszanina się zagotuje i jagody po prostu zaczną pękać, ale nadal zachowują kształt, od czasu do czasu delikatnie mieszając, około 5 minut. Całkowicie schłodzić (mieszanina zgęstnieje).
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Jagody
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
1
Czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła na gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
2
Wyjąć z wody; ubić śmietaną i wanilią. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Wanilia
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Rozprowadzić krem z białej czekolady na skorupę; zamrozić 15 minut. Łyżka twarogu nad; rozprowadzić równomiernie. Łyżka żurawiny polewa przez łyżki stołowepełnia się, a następnie rozłożyć ostrożnie, aby całkowicie przykryć. Przykryć i schłodzić przez noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Czekolada
żurawina
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Krem
4
Usuń boki patelni; przenieś tartę na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Posypać czekoladowe loki wokół krawędzi tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki
6
Dekoruj limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wapno
7
* Mieszanka anyżu gwiazdkowego, cynamonu, goździków, nasion kopru włoskiego i pieprzu dostępna w sekcji przypraw w większości supermarketów