Tarta Żurawinowo-Limonkowa

Tarta Żurawinowo-Limonkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty żurawinowo-limonkowej. Ten przepis służy 16 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, migdały, czekoladowe loki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Spróbuj Tarta Z Limonką Żurawinowo-Orzechową, Key Lime Tarta, oraz Key Lime Tarta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sok z limonki i skrobię kukurydzianą ubić w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Ubij cukier i żółtka, a następnie dodaj masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Trzepaczka stale na średnim ogniu, aż mieszanina będzie się gotowała i zgęstnieje, około 8 minut. Przecedzić do małej miseczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wymieszać ze skórką z limonki. Cover; chill overnight.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
1
Drobno zmielić mąkę, cukier, migdały i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać masło i wanilię; pokroić, używając włączania/wyłączania, aż mieszanina po prostu utworzy miękkie wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owiń w plastik. Przechowywać w lodówce 1 godzinę. Naciśnij ciasto na dole iw górę strony 11-calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem. Za pomocą kciuka naciśnij ciasto po bokach, aby wydłużyć 1/8 cala powyżej krawędzi patelni. Zamrozić skorupę 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Piec skorupę do złotego koloru, naciskając z tyłu łyżki, jeśli skorupa pęcherzyki, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieś do stojaka i całkowicie ostudź.
1
Ubić 1/4 szklanki wody i skrobi kukurydzianej w dużym rondlu do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj cukier, miód i pięć przypraw w proszku, w razie potrzeby. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
CukierCukier
3
Dodaj żurawinę; gotuj, aż mieszanina się zagotuje i jagody po prostu zaczną pękać, ale nadal zachowują kształt, od czasu do czasu delikatnie mieszając, około 5 minut. Całkowicie schłodzić (mieszanina zgęstnieje).
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
1
Czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła na gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
2
Wyjąć z wody; ubić śmietaną i wanilią. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Rozprowadzić krem z białej czekolady na skorupę; zamrozić 15 minut. Łyżka twarogu nad; rozprowadzić równomiernie. Łyżka żurawiny polewa przez łyżki stołowepełnia się, a następnie rozłożyć ostrożnie, aby całkowicie przykryć. Przykryć i schłodzić przez noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
żurawinażurawina
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
KremKrem
4
Usuń boki patelni; przenieś tartę na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Posypać czekoladowe loki wokół krawędzi tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
6
Dekoruj limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WapnoWapno
7
* Mieszanka anyżu gwiazdkowego, cynamonu, goździków, nasion kopru włoskiego i pieprzu dostępna w sekcji przypraw w większości supermarketów
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
PieprzPieprz

Składniki

2warzywo (np. szpinak)Chiński proszek z pięcioma przyprawami* (opcjonalnie)Chiński proszek z pięcioma przyprawami* (opcjonalnie)2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 duża paczka chipsów tortilla o smaku limonki1 duża paczka chipsów tortilla o smaku limonki16trochę posiekanej cukiniiLoki z białej czekoladyLoki z białej czekolady2warzywo (np. szpinak)mrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy6largesżółtka jajżółtka jaj3Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami8cienkie zwroty limonkicienkie zwroty limonki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki3warzywo (np. szpinak)Skórka z tartej limonkiSkórka z tartej limonki7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe12-uncja worek świeże żurawiny lub mrożone, częściowo rozmrożone12-uncja worek świeże żurawiny lub mrożone, częściowo rozmrożone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/3 szklanki dżemu malinowego, podzielonego1/3 szklanki dżemu malinowego, podzielonego1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 1/2 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala(1 1/2 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala1warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego142papryka habanerobiała czekolada, posiekanabiała czekolada, posiekana791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemigdały całe, opiekane, chłodzonemigdały całe, opiekane, chłodzone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia7
Magazyn