Ciasteczka Z Orzechów Laskowych
Ciasteczka z orzechów laskowych to Wegetariańskie przepis z 40 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka mąki, orzechy laskowe, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Spróbuj Bezmleczne kanapki z orzechami laskowymi z Bezziarnistymi ciasteczkami z orzechów laskowych, Ciasteczka czekoladowo-orzechowe (NOTella cookies!)- Niskowęglowodanowe i bezglutenowe, oraz Ciasteczka Z Orzechów Laskowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Grzać orzechy laskowe na płytkiej patelni do pieczenia, aż pachnące i skórki zaczną się rozluźniać, o 6 protokół. Rub orzechy w ręczniku kuchennym, aby usunąć luźne Skórki (niektóre skórki mogą nie spaść) i ostudzić do temperatury pokojowej.
Orzechy impulsowe i 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym, aż orzechy zostaną drobno zmielone, następnie dodać mąkę i szczyptę soli, pulsując aż do połączenia.
Dodać masło i pulsować, aż ciasto po prostu tworzy piłkę. Podziel ciasto na pół, następnie rozwałkuj ciasto na powierzchni roboczej lekko posypanej cukrem i mąką na 2 (11-calowe) kłody (każdy o szerokości około 1 cala). Chill, owinięte w folię, 1 godzina.
Cut dzienniki poprzecznie na 1/2-calowe plastry i zorganizować rundy 2 cale siebie na 2 blachy do pieczenia.
Piec, 1 arkusz na raz, aż dolne krawędzie po prostu zaczną blady złoty, 12 do 15 minut. Fajne ciasteczka na arkuszu 2 minuty.
Pozostałe 3 łyżki cukru umieścić w małym naczyniu i zanurzyć w nim szczyty ciastek, a następnie schłodzić ciasteczka z cukrem na stojaku.
* Ciasto można schłodzić do 12 godzin lub zamrozić, dobrze zapakować w folię, do 1 miesiąca. (Odwilż przed krojeniem i pieczeniem.) * Ciasteczka przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej 2 tygodnie.