Tarta Żurawinowo-Czekoladowa

Tarta Żurawinowo-Czekoladowa
Tarta żurawinowo-czekoladowa wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 279 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Mieszanka czekolady wafel okruchy cookie, żelatyna, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi ci to Epikurious. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 25 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Tarta Żurawinowo-Czekoladowa, Tarta Czekoladowo-Żurawinowa, oraz Tarta Czekoladowo-Nerkowca-Żurawinowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1/4 szklanki soku żurawinowego do małej miseczki; posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić, aż zmiękną, 15 minut.
3
Połącz 1/4 szklanki soku żurawinowego, żurawiny i dalej 5 składników w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniego; gotować na wolnym ogniu, aż żurawina będzie miękka, ale nadal pulchna, 5 minut. Przecedzić do miski; odstawić żurawinę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj mieszaninę żelatyny do gorącego soku w misce; mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Żurawinę wymieszać z powrotem do soku. Schłodzić, aż mieszanka żurawinowa ostygnie i lekko zgęstnieje, co najmniej 8 godzin lub przez noc. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wymieszać posiekany krystalizowany imbir do mieszanki żurawinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Połączyć okruchy ciastek wafel czekolady, cukier i sól w średniej misce; dodać 5 łyżek roztopionego masła i mieszać, aż okruchy czuć wilgotne po naciśnięciu razem z opuszkami palców, dodając pozostałe 1 łyżka roztopionego masła, jeśli mieszanina jest sucha. Naciśnij mieszaninę okruchów mocno na dole iw górę strony 9-calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
( 55 Wafli)( 55 Wafli)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Piec ciasto czekoladowe, aż zacznie się ustawić i lekko chrupiące, naciskając łyżką, jeśli crust puffs podczas pieczenia, o 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Przenieść patelnię do stojaka i całkowicie ostudzić skorupę przed napełnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1
Używając miksera elektrycznego, ubić wszystkie składniki z wyjątkiem imbiru w średniej misce tylko do momentu, aż wystarczająco grube, aby się rozprzestrzeniać (nie przegotować lub mieszanka może się skrzepnąć).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozprowadzić nadzienie w schłodzonej skorupie. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
3
Łyżka mieszanki żurawinowej równomiernie na nadzieniu mascarpone. Schłodzić co najmniej 2 godziny i do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
4
W razie potrzeby udekoruj skrystalizowanymi pasami imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
5
Tarta pokroić w kliny i podawać na zimno.
6
* Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn