Tarta Żurawinowo-Czekoladowa

Tarta Żurawinowo-Czekoladowa
Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czekoladowych okruchów ciastek, sól, śmietana do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Czekoladowo-Żurawinowa, Tarta Czekoladowo-Nerkowca-Żurawinowa, oraz Tarta Z Białą Czekoladą-Żurawiną-Orzechami.

Instrukcje

1
Wlać 1/4 szklanki soku żurawinowego do małej miseczki; posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowySok żurawinowy
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić, aż zmiękną, 15 minut.
3
Połącz 1/4 szklanki soku żurawinowego, żurawiny i dalej 5 składników w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniego; gotować na wolnym ogniu, aż żurawina będzie miękka, ale nadal pulchna, 5 minut. Przecedzić do miski; odstawić żurawinę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowySok żurawinowy
żurawinażurawina
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj mieszaninę żelatyny do gorącego soku w misce; mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Żurawinę wymieszać z powrotem do soku. Schłodzić, aż mieszanka żurawinowa ostygnie i lekko zgęstnieje, co najmniej 8 godzin lub przez noc. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
żelatynażelatyna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wymieszać posiekany krystalizowany imbir do mieszanki żurawinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
żurawinażurawina
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć okruchy ciastek wafel czekolady, cukier i sól w średniej misce; dodać 5 łyżek roztopionego masła i mieszać, aż okruchy czuć wilgotne po naciśnięciu razem z opuszkami palców, dodając pozostałe 1 łyżka roztopionego masła, jeśli mieszanina jest sucha. Naciśnij mieszaninę okruchów mocno na dole iw górę strony 9-calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy CiastekOkruchy Ciastek
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
CukierCukier
WafelWafel
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Piec ciasto czekoladowe, aż zacznie się ustawić i lekko chrupiące, naciskając łyżką, jeśli crust puffs podczas pieczenia, o 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieść patelnię do stojaka i całkowicie ostudzić skorupę przed napełnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
1
Używając miksera elektrycznego, ubić wszystkie składniki z wyjątkiem imbiru w średniej misce tylko do momentu, aż wystarczająco grube, aby się rozprzestrzeniać (nie przegotować lub mieszanka może się skrzepnąć).
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozprowadzić nadzienie w schłodzonej skorupie. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
3
Łyżka mieszanki żurawinowej równomiernie na nadzieniu mascarpone. Schłodzić co najmniej 2 godziny i do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
żurawinażurawina
4
W razie potrzeby udekoruj skrystalizowanymi pasami imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
5
Tarta pokroić w kliny i podawać na zimno.
6
* Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn