Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czekoladowych okruchów ciastek, sól, śmietana do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Czekoladowo-Żurawinowa, Tarta Czekoladowo-Nerkowca-Żurawinowa, oraz Tarta Z Białą Czekoladą-Żurawiną-Orzechami.
Instrukcje
1
Wlać 1/4 szklanki soku żurawinowego do małej miseczki; posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowy
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Odstawić, aż zmiękną, 15 minut.
3
Połącz 1/4 szklanki soku żurawinowego, żurawiny i dalej 5 składników w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniego; gotować na wolnym ogniu, aż żurawina będzie miękka, ale nadal pulchna, 5 minut. Przecedzić do miski; odstawić żurawinę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowy
żurawina
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
4
Dodaj mieszaninę żelatyny do gorącego soku w misce; mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Żurawinę wymieszać z powrotem do soku. Schłodzić, aż mieszanka żurawinowa ostygnie i lekko zgęstnieje, co najmniej 8 godzin lub przez noc. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
żelatyna
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Wymieszać posiekany krystalizowany imbir do mieszanki żurawinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Kandyzowany
żurawina
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połączyć okruchy ciastek wafel czekolady, cukier i sól w średniej misce; dodać 5 łyżek roztopionego masła i mieszać, aż okruchy czuć wilgotne po naciśnięciu razem z opuszkami palców, dodając pozostałe 1 łyżka roztopionego masła, jeśli mieszanina jest sucha. Naciśnij mieszaninę okruchów mocno na dole iw górę strony 9-calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy Ciastek
Czekolada
Masło
Cukier
Wafel
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Cukierki Peachie-o
3
Piec ciasto czekoladowe, aż zacznie się ustawić i lekko chrupiące, naciskając łyżką, jeśli crust puffs podczas pieczenia, o 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Przenieść patelnię do stojaka i całkowicie ostudzić skorupę przed napełnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
1
Używając miksera elektrycznego, ubić wszystkie składniki z wyjątkiem imbiru w średniej misce tylko do momentu, aż wystarczająco grube, aby się rozprzestrzeniać (nie przegotować lub mieszanka może się skrzepnąć).
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
2
Rozprowadzić nadzienie w schłodzonej skorupie. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
3
Łyżka mieszanki żurawinowej równomiernie na nadzieniu mascarpone. Schłodzić co najmniej 2 godziny i do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
żurawina
4
W razie potrzeby udekoruj skrystalizowanymi pasami imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Kandyzowany
5
Tarta pokroić w kliny i podawać na zimno.
6
* Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.