Tarta Świąteczna Z Ciemną Czekoladą
Ciemna czekolada wakacje tarta może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 694 kalorie, 7G białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, vanillan ekstrakt, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tort Świąteczny Z Ciemną Czekoladą-Dynią, Ciasteczka Gingersnap z ciemną czekoladą z szablonami świątecznymi, oraz Wyznanie #139: utknęłam W świątecznym ekwipunku ... gorzka czekolada migdałowe Florentynki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°
Make crust: Pulse ciasteczka w robocie kuchennym do zmielenia; odstawić 1/4 szklanki.
Dodać masło i cukier; pulsować do połączenia. Naciśnij mieszaninę równomiernie na 10-calowej patelni z wyjmowanym dnem.
Piec do wyschnięcia i ustawić, 8 protokół. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Pozostałe okruchy i kakao wymieszać w misce; odstawić.
Czekoladę, śmietanę, masło i sól rozgrzać w misce ustawionej na patelni prawie gotującej się wody; ubijać do uzyskania gładkiej masy.
Wyjąć miskę; ubić jajka, cukier i wanilię. Umieścić skorupę na blasze do pieczenia; wlać nadzienie.
Piec, aż nadzienie zostanie ustawione wokół krawędzi, ale lekko jiggly w środku, 25 do 30 protokół. Schłodzić na stojaku z drutu przez co najmniej 1,5 godziny.
Pył z mieszaniną okruchów; podawać w temperaturze pokojowej.