Tarta z rabarbarem i białą czekoladą
Rabarbar i biała czekolada krata tarta może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Jeśli masz czekoladę, śmietanę do bicia, whisky i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 17 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Z Rabarbarem I Białą Czekoladą, Cytrynowo-Kratowe Ciasto Z Białej Czekolady, oraz Bells & Holly Kraty Ciasteczka: Żurawina, Biała Czekolada, Pomarańcza, & Imbir dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mąkę, cukier i sól w procesorze; blend 5 sekund.
Dodać masło. Używając zakrętów on / off, przetwarzaj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Ubić jajko i 1 łyżkę śmietany w małej misce do wymieszania; dodać do mieszanki mąki. Używając włączania / wyłączania, mieszaj, aż ciasto połączy się w wilgotne grudki, dodając więcej śmietany przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zbierz ciasto w piłkę. Uformuj 2/3 ciasta na dysk; pozostałe ciasto uformuj w prostokąt. Owinąć oba kawałki ciasta i schłodzić co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Połącz rabarbar, cukier i whisky na dużej patelni. Smażyć na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i syrop zacznie bąbelkować. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż rabarbar będzie prawie miękki, o 6 protokół.
Przenieść zawartość patelni do sitko ustawić na dużej misce (patelnia rezerwy).
Dobrze odcedzić rabarbar. Powrót soki z miski do samej patelni. Gotuj na średnim ogniu, aż soki zostaną zredukowane do 3 łyżek stołowych, około 5 minut.
Usuń patelnię z ognia i rezerwy soki.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj prostokąt ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do kwadratu 91/2 cala; pokrój na 9 pasków. Ułóż paski na małej blasze do pieczenia; schłodzić.
Rozwałkuj krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do 11-calowej rundy.
Przenieś na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Trim zwis do 3/4 cala. Złóż i naciśnij boki, aż górna krawędź skorupy będzie nieco wyższa niż strona patelni. Przekłuć skórkę widelcem. Wyłożyć folią; wypełnić suszoną fasolą lub cieście.
Piec ciasto, aż strony są ustawione, o 18 protokół.
Piec, aż skorupa będzie blady złoty, naciskając z tyłu widelca, jeśli skorupa pęcherzyki, o 15 minut dłużej. Cool crust 15 minut.
Posypać białą czekoladą na skórce. Wierzch z rabarbarem. Łyżka soków. Ułóż 5 pasków ciasta na szczycie nadzienia, rozstaw równomiernie od siebie. Ułóż pozostałe paski na szczycie wypełnienia w przeciwnym kierunku, tworząc kratę. Uszczelnij końce pasków do skorupy, przycinając nadmiar ciasta.
Kratka szczotkowa z glazurą.
Piec tarta do wypełnienia pęcherzyków i kratki jest złoty, około 50 minut. Ostudzona tarta lekko na patelni na stelażu. Push up dno patelni, uwalniając tart.
Tartę pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną.
Jeśli łodygi rabarbaru na rynku są w większości zielone, kup kilka dodatkowych i używaj tylko jasnoczerwonych Części do pomiaru pięciu filiżanek. Czerwony rabarbar nada tarcie najładniejszy kolor.