Tarta z maliną i Nugatyną lub Tarte Litchis Framboises Nugatine

Tarta z maliną i Nugatyną lub Tarte Litchis Framboises Nugatine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tarty z malinami i Nugatyną lub Tarte Litchis framboises Nugatine. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, puree z malin, mielone migdały i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Nugatyna Francuska, Sorbet De Fraises Et De Framboises-Truskawkowo-Malinowy, oraz No Churn Lychee And Raspberry Swirl Ice Cream Best Lick! 200 dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 1 (8,5 cala) patelnia do tarty;
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2
Mąkę przesiać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj zimne kostki masła i natrzyj na mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4
Dodać cukier puder, zmielone migdały i ubite jajko. * Zagnieść ciasto piętą dłoni, zebrać w kulkę. Spłaszczyć ciasto, przykryć folią i odstawić na dno lodówki.**
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Posmarować tartym pierścieniem, ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Wyjąć ciasto z folii, pokroić na 2 kawałki i zarezerwować 1 sztukę do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Rozwałkuj ciasto tak cienkie, jak to możliwe, powinno być o 1 1/4 cala (3 cm) większe niż pierścień tart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Rozwałkuj ciasto wokół wałka do ciasta i wsuń je do pierścienia do ciasta, wciśnij ciasto do podstawy pierścienia do ciasta i do góry po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
9
Rozwałkuj wałek na krawędziach pierścienia tart, mocno naciskając, aby usunąć nadmiar ciasta. Podstawkę do ciasta na słodko doprawić widelcem. Przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
10
Zmiękczone masło ubić trzepaczką z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
11
Dodać zmielone migdały i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
12
Dodać jajko i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Przełożyć do woreczka z ciastem i zarezerwować w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
14
Wskazane jest ułożenie pierścienia tarty z pergaminem i suszoną fasolą (ciężarki do ciast), częściowo na ślepo piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Usuń pergamin i suszoną fasolę. Nałóż warstwę kremu migdałowego na podstawę częściowo ślepej zapiekanej skorupki tartej. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F, zwróć tartę, aby piec przez 10 minut, krem migdałowy powinien być po prostu ustawiony. Odkroić tartę i pozostawić do ostygnięcia. Nie wyłączaj piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
( 23)( 23)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Nugatyna z nasion sezamu: doprowadzić do wrzenia glukozy, cukru i śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Syrop GlukozowySyrop Glukozowy
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
17
Wlać na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia, posypać sezamem i piec w nagrzanym piekarniku 325 stopni F przez 10 do 20 minut lub do złotego koloru. Pozostawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia, rozbić na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Puree z malin podgrzej w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MalinPuree Z Malin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Skrobię ziemniaczaną połączyć z cukrem i dodać do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Ubić i doprowadzić do wrzenia. ***
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Zdjąć z ognia, dodać zmiękczone liście żelatyny i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
5
Przenieść do torebki z ciastem; nie pozostawić do Ustawienia (po wystygnięciu żelatyna szybko się ustawi).;
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1
Nałożyć warstwę kremowej maliny na chłodny krem migdałowy, aby wypełnić tartę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
( 23)( 23)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2
Liczi osuszyć na papierowych ręcznikach. Na kremie malinowym ułożyć liczi i maliny i udekorować odłamkami nugatyny z nasion sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
LicziLiczi
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Riesling
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn