Tarta jabłkowa z kremem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 4 g białka i 20 g tłuszczu. Za 70 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, zmieloną gałkę muszkatołową, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 14%. Ten wynik nie jest aż tak super. Tarta z kremem jabłkowym, tarta jabłkowa z kremem migdałowym i tarta z kremem jabłkowo-orzechowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól; pokroić w masło, aż mieszanina będzie przypominać grube okruszki. Naciśnij spód i 1 cal w górę po bokach natłuszczonej 9-calowej. forma do pieczenia.
Tarta w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.