Ekmek Chleb Turecki
Chleb Turecki Ekmek wymaga ok. 4 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje 23 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 182 kalorie, 7G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Jeśli masz aktywne drożdże, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 46 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Turecki Chleb Wielkanocny, Simit (Tureckie Pierścienie Chleba), oraz Simit (Turecki Chleb Okrągły).
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki mąki i 1/4 szklanki wody w misce coverable; dobrze wymieszać. Przykryć i odstawić na noc w temperaturze pokojowej. Następnego dnia dodaj 1/2 szklanki mąki i 1/4 szklanki wody do miski. Przykryć i odstawić na noc w temperaturze pokojowej. Trzeciego dnia dodaj 1/2 szklanki mąki i 1/4 szklanki wody do miski. Przykryć i odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
Aby ciasto: w dużej misce rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
Rozbij starter na małe kawałki i dodaj go do mieszanki drożdży. Wymieszać w 4 szklankach mąki i soli. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Ciasto posypać odrobiną mąki, a następnie przykryć suchą szmatką.
Niech podnieść aż do podwójnej wielkości.
Wyłożyć ciasto z powrotem na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i wydmuchać powietrze. Podziel ciasto na pół i zagniataj każdy kawałek przez 2 do 3 minut. Uformuj każdy kawałek w ciasny Owalny Bochenek.
Posypać dwie patelnie arkuszy mąki kukurydzianej.
Roll i rozciągnąć dwa Bochenek, aż będą 15x12 cala owale. Wierzch bochenków obsypać mąką. Przykryć suchą szmatką i pozostawić do podniesienia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 do 40 minut. Mgiełkę z wodą 3 razy w ciągu pierwszych 15 minut. Bochenki są robione, gdy ich DNA brzmią puste po naciśnięciu.
Ostudzić na stojakach z drutu przed podaniem.