Tarta z jabłkami, rabarbarem i kremem
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina i 30 minut do wydania w kuchni, Jabłko, rabarbar & custard tarta może być wielki lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 591 kalorii, 9g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, rabarbar, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 8 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tarta z rabarbarem i kremem, Tarta z kremem rabarbarowym, oraz Marmolada Glazurowana Tarta Z Kremem Rabarbarowym.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Rozwałkuj ciasto na grubość 1 Monety i użyj go do ułożenia 23-centymetrowej tarty.
Wytnij krążek papieru do pieczenia większy niż blaszka i umieść w blasze z fasolą do pieczenia na wierzchu.
Pieczemy na ślepo przez 15 minut, następnie usuwamy fasolę i pieczemy przez kolejne 10-15 minut, aż lekko się zrumieni.
Wyjąć tartę z piekarnika i obrócić piekarnik na wentylator 160C / 140C / Gaz
Gdy tarta jest w piekarniku, przygotuj nadzienie. Rabarbar, jabłko, cukier i sok pomarańczowy delikatnie podgrzać na małej patelni przez 10 minut, aż owoce będą miękkie, ale nadal utrzymujące swój kształt. Po ugotowaniu wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia lekko podczas robienia kremu.
Na małej patelni rozgrzać śmietanę, mleko i wanilię i doprowadzić do wrzenia.
Jajka i cukier ubić w osobnej misce. Gdy śmietana osiągnie temperaturę wrzenia, wlać ją na jajka jeszcze ubijając, następnie wlać przez sito do czystej miski lub dzbanka i dodać skórkę pomarańczową.
Po ugotowaniu skrzyni tartej rozsypać owoce na dnie skrzyni i na wierzch polać kremem.
Wstawić tartę do piekarnika i gotować przez 30-35 minut, aż krem będzie już gotowy.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed pokrojeniem na plasterki.