Tarta z cukinią, grzybami i mozzarellą
Jeśli masz o 28 minut do spędzenia w kuchni, cukinia, grzyby i mozzarella tarta może być spektakularny lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 676 kalorii, 15g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 101 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz suszoną pastę pomidorową, ząbek czosnku, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Tarta z cukinią i ricottą, Śródziemnomorska tarta z tuńczykiem, pieprzem i cukinią, oraz Rustykalna tarta z cukinią, orzechami piniowymi i ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Wymieszać pastę pomidorową i czosnek razem.
Wyłożyć ciasto na blachę do pieczenia i ułożyć ok.1 cm od krawędzi. Ciasto nakłuć widelcem na całej granicy, a następnie rozłóż mieszanką pomidorową.
Top z serem, grzybami i cukinią, skropić oliwą z oliwek, następnie równomiernie rozsypać oregano wraz z odrobiną soli i pieprzu.
Piec 20 min do wyrośnięcia i zrumienienia, następnie pokroić i podawać z sałatką