Tarta pomidorowo-Bazyliowa
Tarta pomidorowo-Bazyliowa wymaga z grubsza 39 minut od początku do końca. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 519 kalorii, 7G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu, parmezanu, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tarta pomidorowa z Ricottanem i bazylią, Grillowane bakłażany i pomidory z bazylią i Coulis pomidorowym, oraz Tarta Pomidorowa Heirloom.
Instrukcje
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Ułożyć ciasto na blasze i piec przez 7 minut, aż lekko się zrumieni. Ostudzić przez 20 minut.
Pesto: w mikserze lub robocie kuchennym pulse bazylii, orzechów pinii, czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż drobno posiekane. Po uruchomieniu maszyny powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż mieszanina uzyska gładką i gęstą konsystencję.
Dodać parmezan i pulsować aż do połączenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Za pomocą szpatułki rozłóż pesto na schłodzonej skorupie. Ułóż plastry pomidora na pesto i udekoruj pokrojoną bazylią.
Skropić oliwą z oliwek i posypać solą.
Tartę pokroić w kliny i podawać.