Tarta pomidorowa
Tarta pomidorowa zajmuje ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 659 kalorii, 16G białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ser, oliwki do dekoracji, ciasto francuskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest super. Podobne przepisy to Tarta Pomidorowa, Tarta Pomidorowa, oraz Tarta Pomidorowa.
Instrukcje
Poproś dorosłego pomocnika o włączenie piekarnika na wentylator 200C / 180C / Gaz
Wymieszać miękki ser wraz z musztardą w małej misce.
Pomidory pokroić w grube plasterki.
Ciasto rozwałkować w prostokąt na powierzchni mąki nie martw się, jeśli krawędzie są nierówne. Unieść ciasto na blachę do pieczenia
A teraz przycinaj wszystkie naprawdę wijące się kawałki. Zaznacz obramowanie grubości dwóch palców wokół krawędzi.
Rozłóż miękki ser wewnątrz granicy, a następnie ułóż plastry pomidora na wierzchu. Udekoruj anchois lub oliwkami (jeśli używasz).
Zetrzyj parmezan na całej powierzchni. Poproś dorosłego, aby włożył tartę do piekarnika na 30 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie złote, a pomidory ugotowane.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.