Tarta Karmelowo-Jabłkowa

Tarta Karmelowo-Jabłkowa
Need a deser wegetariański? Karmelowa tarta jabłkowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 315 kalorii, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 30 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka masła, zmielony cynamon, jabłka granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Karmelowo-Jabłkowa, Tarta jabłkowa z sosem karmelowym, oraz Tarta Jabłkowo-Karmelowa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Połóż ciasto francuskie na pergaminowej blasze wyłożonej papierem. Jeśli ciasto ma zagniecenia, zwiń wałek na nim, aby lekko spłaszczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Wytnij duży dysk z ciasta (będzie to około 9-10 cali średnicy) za pomocą talerza obiadowego dla wzoru. Nakłuj powierzchnię widelcem.
4
Piec przez 15 do 20 minut, aż na wierzchu będzie złoty kolor. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
W międzyczasie pokrój każde jabłko na 8 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodać jabłka i gotować, mieszając od czasu do czasu 10 minut lub aż jabłka zaczną mięknąć. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować dodatkowe 5 minut lub aż jabłka są gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
8
Usuń jabłka z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodaj cynamon i karmelki na patelni i stopić na małym ogniu, mieszając często przez 5 protokół. Powrót jabłka na patelni i złożyć je w roztopionym karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Łyżka ciepłej mieszanki jabłkowej na gotowanym cieście. Tarta najlepiej podawać tego samego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn