Tarta Karmelowo-Jabłkowa
Need a deser wegetariański? Karmelowa tarta jabłkowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 315 kalorii, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 30 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka masła, zmielony cynamon, jabłka granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Karmelowo-Jabłkowa, Tarta jabłkowa z sosem karmelowym, oraz Tarta Jabłkowo-Karmelowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Połóż ciasto francuskie na pergaminowej blasze wyłożonej papierem. Jeśli ciasto ma zagniecenia, zwiń wałek na nim, aby lekko spłaszczyć.
Wytnij duży dysk z ciasta (będzie to około 9-10 cali średnicy) za pomocą talerza obiadowego dla wzoru. Nakłuj powierzchnię widelcem.
Piec przez 15 do 20 minut, aż na wierzchu będzie złoty kolor. Odstawić.
W międzyczasie pokrój każde jabłko na 8 klinów.
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać jabłka i gotować, mieszając od czasu do czasu 10 minut lub aż jabłka zaczną mięknąć. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować dodatkowe 5 minut lub aż jabłka są gotowane przez.
Usuń jabłka z patelni i odstawić.
Dodaj cynamon i karmelki na patelni i stopić na małym ogniu, mieszając często przez 5 protokół. Powrót jabłka na patelni i złożyć je w roztopionym karmelu.
Łyżka ciepłej mieszanki jabłkowej na gotowanym cieście. Tarta najlepiej podawać tego samego dnia.