Tarta jabłkowo-Śliwkowa z lodami waniliowymi i koniakiem

Tarta jabłkowo-Śliwkowa z lodami waniliowymi i koniakiem
Tarta z jabłkami i śliwkami z lodami waniliowymi i koniakiem może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 520 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką mąkę uniwersalną, konfitury morelowe, koniak i kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta z jabłkami i śliwkami, Lody Waniliowe Chai, oraz Jabłko chrupiące ze śliwkowymi lodami Tequilan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier i sól wymieszać w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać skrócenie i masło i zmiksować, za pomocą włączania/wyłączania, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
3
Dodaj 3 łyżki wody z lodem. Mieszamy, włączając / wyłączając, aż powstaną wilgotne grudki, dodając więcej wody o 1/2 łyżki stołowej, jeśli wyschną. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Pozostawić ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1
Połącz śliwki i koniak w małej misce. Przykryć; odstawić na 2 godziny, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
2
Odcedzić śliwki, zastrzegając koniak.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
śliwkiśliwki
3
Śliwki przeciąć na pół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
4
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Fold zwis i naciśnij, tworząc podwójne grube boki; przechowywać w lodówce skorupy 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
6
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W dużej misce wymieszać jabłka, cukier i 2 łyżki masła. Ułóż kliny jabłka, nakładając się lekko, w koncentrycznych kręgach w skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
8
Piec tartę, aż jabłka będą po prostu miękkie, około 1 godziny. Włożyć śliwki do przestrzeni między jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Owoce posmarować 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
OwoceOwoce
10
Piec tarta, aż jabłka są bardzo miękkie i skorupa jest złotobrązowy, o 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Przenieść tart do stojaka i ostudzić 15 minut.
12
1 łyżkę reserved Cognac zmiksować na przetarte przetwory do glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
KoniakKoniak
GlazuraGlazura
13
Pędzel glazury na ciepłej tarcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
14
Tarta pokroić w kliny.
15
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami, skropić trochę zastrzeżonego koniaku na lodach.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
KoniakKoniak
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
OkazjeLetnie
Magazyn