Tarta czekoladowo-karmelowa Dark Side

Tarta czekoladowo-karmelowa Dark Side
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Dark Side Chocolate Caramel Tart. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 244 kalorie . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 43 centy za porcję. Mieszanka syropu kukurydzianego, jajek, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Almond Dark Chocolate Pancakes with Dark Chocolate sauce , Apple-Cheesecake Tart with Salted Caramel Glaze i Butternut Squash Suuffle Side Dish .

Instrukcje

1
W małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu zagotuj cukier, wodę, syrop kukurydziany i sól. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanka nabierze bursztynowego koloru, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 1/2 Szklanki świeżych Malin Lub Pokrojonych Truskawek1 1/2 Szklanki świeżych Malin Lub Pokrojonych Truskawek
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Każdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony TymianekKażdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony Tymianek
2
Zdjąć z ognia; powoli wmieszać śmietanę (mieszanka będzie grudkowata). Gotować i mieszać na małym ogniu, aż mieszanka będzie całkowicie gładka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryba W Galaretce I Robaki (opcjonalnie)Ryba W Galaretce I Robaki (opcjonalnie)
3
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 30 minut.
4
W międzyczasie wciśnij ciasto na dno i boki nieposmarowanej 9-calowej, karbowanej formy do tarty z wyjmowanym dnem; przytnij brzegi. Nakłuj dno widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
5
Piec w temperaturze 350° przez 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
6
Posyp ciasto orzechami pekan i kawałkami czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Całusy Z Mlekiem I Dodatkowa Bita śmietana, OpcjonalnieCzekoladowe Całusy Z Mlekiem I Dodatkowa Bita śmietana, Opcjonalnie
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
7
Wbijaj jajka, jedno po drugim, do ciepłej mieszanki karmelowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
8
Polać czekoladą i pekanami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżeczek Suszonych Kwiatów Lawendy, Zmielonych1 Do 2 łyżeczek Suszonych Kwiatów Lawendy, Zmielonych
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
9
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wierzch będzie bulgoczący, a skórka złocistobrązowa. Całkowicie ostudzić na kratce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania JeżynaBezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania Jeżyna
1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej1 łyżka Grubo Posiekanych świeżych Liści Pietruszki Włoskiej
10
Rozpuść kawałki czekolady z mlekiem w kuchence mikrofalowej; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Całusy Z Mlekiem I Dodatkowa Bita śmietana, OpcjonalnieCzekoladowe Całusy Z Mlekiem I Dodatkowa Bita śmietana, Opcjonalnie
Wskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe IWskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe I
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru
11
Wytnij mały otwór w rogu plastikowej torby. Napełnij mieszanką czekoladową; wyciśnij pajęczynę na tarcie. Przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżeczek Suszonych Kwiatów Lawendy, Zmielonych1 Do 2 łyżeczek Suszonych Kwiatów Lawendy, Zmielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn