Tarta czekoladowo-karmelowa Dark Side
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Dark Side Chocolate Caramel Tart. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 244 kalorie . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 43 centy za porcję. Mieszanka syropu kukurydzianego, jajek, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Almond Dark Chocolate Pancakes with Dark Chocolate sauce , Apple-Cheesecake Tart with Salted Caramel Glaze i Butternut Squash Suuffle Side Dish .
Instrukcje
W małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu zagotuj cukier, wodę, syrop kukurydziany i sól. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanka nabierze bursztynowego koloru, około 15 minut.
Zdjąć z ognia; powoli wmieszać śmietanę (mieszanka będzie grudkowata). Gotować i mieszać na małym ogniu, aż mieszanka będzie całkowicie gładka, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na 30 minut.
W międzyczasie wciśnij ciasto na dno i boki nieposmarowanej 9-calowej, karbowanej formy do tarty z wyjmowanym dnem; przytnij brzegi. Nakłuj dno widelcem.
Piec w temperaturze 350° przez 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Posyp ciasto orzechami pekan i kawałkami czekolady.
Wbijaj jajka, jedno po drugim, do ciepłej mieszanki karmelowej.
Polać czekoladą i pekanami.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wierzch będzie bulgoczący, a skórka złocistobrązowa. Całkowicie ostudzić na kratce.
Rozpuść kawałki czekolady z mlekiem w kuchence mikrofalowej; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wytnij mały otwór w rogu plastikowej torby. Napełnij mieszanką czekoladową; wyciśnij pajęczynę na tarcie. Przechowuj w lodówce.