Tarta czekoladowa, migdałowa i Malinowa

Tarta czekoladowa, migdałowa i Malinowa
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 518 kalorii, 11g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać masło, migdały, kirsch, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tarta Malinowo-Migdałowa, Tarta Malinowo-Migdałowa, oraz Tarta malinowa z ciastem migdałowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz okruchy ciastek i 5 łyżek masła w średniej misce. Mieszaj, aż okruchy będą równomiernie pokryte i zaczną się sklejać. Naciśnij mieszankę okruchów w cienkiej, równej warstwie na dolnych i górnych stronach patelni o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy CiastekOkruchy Ciastek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Piec crustuntil zestaw i zaczyna chrupać, naciskając z tyłu widelca, jeśli puffs skorupa, o 15 protokół. Cool crust całkowicie na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Posypać pastą migdałową na skórce. Delikatnie naciśnij, aby wyrównać warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
2
Umieść czekoladę w średniej misce. Krem zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Śmietanę polać czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
4
Odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać, aż stopi się i będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Nalej ganache równomiernie na warstwę migdałów. Chill tarta aż czekolada ostygnie i ustawić, co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MigdałyMigdały
6
Ułóż maliny, spiczastą stroną do góry, na wierzchu tarty. Wymieszać dżem i kirsch na małej patelni na małym ogniu, aż do wymieszania i ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
KirschKirsch
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Pędzel szkliwo na jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
GlazuraGlazura
8
Posypać migdałami wokół krawędzi tarty. DO AHEAD: może być wykonany 6 godzin wcześniej. Chill uncovered.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
9
Używając małego ostrego noża, poluzuj skórkę z boków patelni. Push up dno patelni, uwalniając tart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
10
Pokroić w kliny; podawać na zimno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn