Tarka Ziemniaczano-Porowa
Need a wegetariańska przystawka? Zapiekanka ziemniaczano-porowa może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 361 kalorii, 15g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, mąki, pora, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tarka Ziemniaczano-Porowa, Zapiekanka z ziemniaków i porów, oraz Dwie Zapiekanki Ziemniaczano-Porowe.
Instrukcje
Roztopić masło w rondlu 3-quart na średnim ogniu; dodać pory i podsmażyć 5 minut lub do miękkości (Nie brązowy).
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Ubić w mące; gotować, ubijając stale, 1 minuta. Stopniowo ubijaj mleko. Wymieszać 2 łyżeczki soli i 3 składniki.
Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem do rozpuszczenia i wygładzenia.
Warstwa połowa ziemniaków w lekko nasmarowanym 13-x 9-calowym naczyniu do pieczenia; polać połowę sosu równomiernie na ziemniaki w naczyniu. Powtórz warstwy, kończąc sosem.
Piec, Odkryte, w 375 przez 50 minut lub do ziemniaków są złociste i przetargu widelec, ekranowanie folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Wyjąć z piekarnika i odstawić 10 minut.