Tandetne Manicotti
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tandetnego Manicotti. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać białka jaj, manicotti shell, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Tandetne Manicotti, Tandetne Małże Manicotti, oraz Serowe Naleśniki Manicotti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól. Tymczasem podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać pieczarki i czosnek; gotować 5 min., często mieszając.
Zdjąć z ognia. Białka ubić w średniej misce.
Dodać mieszankę grzybową, szpinak, ricotta i połowę każdej z mozzarelli i parmezanu; dobrze wymieszać.
Makaron odcedzić; wypełnić mieszanką szpinaku.
Umieść w naczyniu do pieczenia 13x9 cali rozpylonym sprayem do gotowania; przykryj sosem.
Piec 40 min. lub aż do przegrzania. Wierzch z pozostałą mozzarellą i parmezanem; piec 5 min. albo aż mozzarella się roztopi.