Tamaryndowe glazurowane Tacos z kaczką z grillowanym ananasem i marynowaną cebulą

Tamaryndowe glazurowane Tacos z kaczką z grillowanym ananasem i marynowaną cebulą
Przepis tamaryndowca glazurowane Tacos z kaczką z grillowanym ananasem i marynowaną cebulą jest gotowy w około 6 godzin i 5 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na $9.5 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 936 kalorii, 51g białka, oraz 33g tłuszczu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi z kaczki magret, sól koszerną, tortille kukurydziane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowane Tacos rybne z pikantną marynowaną cebulą, Grillowane Tacos rybne z pikantną marynowaną cebulą, oraz Grillowane Tacos rybne z marynowaną cebulą i salsą Roja dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Połączyć miód, koncentrat tamaryndowca, sok z limonki, czosnek i chiles w rondlu, doprowadzić do duszenia i gotować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 10 minut.
4
Przełożyć do robota kuchennego, doprawić solą i pieprzem i przetworzyć do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Wlać do miski i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Rozgrzej grill węglowy do średnio-niskiego i średniego bezpośredniego ogrzewania oraz grillowania pośredniego. Przygotuj butelkę do wyciskania wypełnioną wodą, aby poradzić sobie z flarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Piersi z kaczki należy przebić ostrym nożem, aby uzyskać ukośny wzór i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Kaczkę kładziemy na grillu, od strony skórki do dołu i gotujemy, odsłaniając, aż skóra będzie ładnie zarumieniona, około 15 minut. Jeśli rozbłyski są zbyt duże lub kaczka brązowieje zbyt szybko, przesuń kaczkę od czasu do czasu nad pośrednim ciepłem, a następnie z powrotem do bezpośredniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Gdy prawie cały tłuszcz wytworzy się, a skóra jest głęboko złotobrązowa, Odwróć kaczkę, przesuń na średnim ogniu, szczotkuj obficie szkliwem tamaryndowca i kontynuuj grillowanie, aż termometr natychmiastowego odczytu osiągnie 140 stopni F dla średnio rzadkich, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
GlazuraGlazura
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
10
Wyjmij kaczkę na deskę do krojenia, pędzel z większą ilością glazury i pozostaw na 5 minut przed krojeniem po przekątnej w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
11
Rozłóż trochę glazury na tortille kukurydziane. Na wierzchu kacze plastry, ananasowy smak, marynowana cebula i liście kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
AnanasAnanas
GlazuraGlazura
Cała KaczkaCała Kaczka
12
Rozgrzej grill węglowy do bezpośredniego średniego i wysokiego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Plastry ananasa posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Grilluj ananasa, aż zwęglone z obu stron i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Sól I PieprzSól I Pieprz
AnanasAnanas
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Zdjąć ananasa, pokroić w kostkę i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Dodać zieloną cebulę, Serrano chiles, sok z limonki i 2 łyżki oleju rzepakowego i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serrano PepperSerrano Pepper
Zielona CebulaZielona Cebula
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
16
Dodać kolendrę i wrzucić ponownie. Smak, doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby dodać więcej oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KolendraKolendra
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
17
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem.
18
Sok z limonki, ocet, cukier i sól połączyć w małym rondlu, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż cukier i sól rozpuszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
OcetOcet
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
19
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 5 minut.
20
Wlać płynną mieszaninę na cebulę i wymieszać do połączenia. Wierzch cebuli z małym talerzem, aby lekko obciążyć, przykryć folią lub folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
21
Połącz cebulę i oregano w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy8tortille kukurydziane, rozgrzane, do serwowaniatortille kukurydziane, rozgrzane, do serwowania4Połówki piersi kaczki Magret, po około 8 uncji każda, przycięte z nadmiaru tłuszczuPołówki piersi kaczki Magret, po około 8 uncji każda, przycięte z nadmiaru tłuszczu596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1zostawićŚwieża kolendra, do serwowaniaŚwieża kolendra, do serwowania4largeszielona cebula (zielone i bladozielone części), cienko pokrojonezielona cebula (zielone i bladozielone części), cienko pokrojone6łodygi suszone guajillo chiles, moczone we wrzącej wodzie przez 30 minutłodygi suszone guajillo chiles, moczone we wrzącej wodzie przez 30 minut1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Sok z limonkiSok z limonki2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1(może być lub przeglądać)suszone Meksykańskie oreganosuszone Meksykańskie oregano1złoty ananas, obrany, pokrojony w plastry o grubości 1 calazłoty ananas, obrany, pokrojony w plastry o grubości 1 cala1Dużeczerwona cebula, obrane, połówki i pokroić w 1/8-cala-grube plastryczerwona cebula, obrane, połówki i pokroić w 1/8-cala-grube plastry8goździkicienkie plasterki pikli koperkowej typu delikatesowegocienkie plasterki pikli koperkowej typu delikatesowego2smallsSerrano chiles, mielone, z nasionami lub bezSerrano chiles, mielone, z nasionami lub bez1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikoncentrat tamaryndowcakoncentrat tamaryndowca1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet biały destylowanyocet biały destylowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn